ИН4С

ИН4С портал

УЖИВО Букте сукоби и на Западној обали, Нетанијаху: Чинимо све да цивилних жртава буде што мање

1 min read

Фото: Танјуг/АП

Сукоб Израела и Хамаса не смирује се већ 42 дана.

Појас Газе синоћ је поново због недостатка горива остао без свих телекомуникационих услуга – у прекиду су и фиксна и мобилна мрежа, као и интернет.

Mинистар одбране Израела Јоав Галант изјавио је да су одбрамбене снаге Израела лоцирале „значајне ствари“ у болници Ал Шифа и истакао да се копнена операција наставља на прецизан, селективан, али веома, одлучан начин.

„Почела је следећа фаза копнене операције“, истакао је Галант.

Хуманитарна ситуација у Гази је све гора – болнице се затварају због непостојања услова за рад, а канализација се излила на улице града Рафа након што је нестало горива које служи да покрене канализационе пумпе.

 

  • 17. нов 2023 • 07:53

    07:53

    Три Палестинца погинула у сукобима у Џенину на Западној обали

    Три Палестинца су убијена у израелском нападу дроном у Џенину на Западној обали, саопштио је директор палестинске хитне службе.

    У Џенину је наводно дошло до сукоба наоружаних Палестинаца и израелске војске која је изводила антитерористичку операцију у том граду на северу Западне обале.

    Палестинска агенција ВАФА наводи да су израелске снаге ухапсиле неколико осумњичених у Џенину, преноси „Тајмс оф Израел“.

  • 07:51

    Сирија: Војска оборила већину израелских ракета испаљених ка околини Дамаска

    Сирија је рано јутрос оборила израелске ракете испаљене са Голанске висоравни ка околини главног града Дамаска, саопштила је сиријска војска.
    Наводи се да је већина израелских пројектила пресретнута, али да су неке изазвале материјалну штету, преноси Ројтерс.

    Израел се за сада није оглашавао поводом јутрошњег напада.

    Израелска војска је прошле недеље саопштила да је једна милитантна организација из Сирије лансирала дрон који је погодио школу у јужном израелском граду Еилату и да је, као одговор на то, извела удар на ту групу.

    Сирија је 8. новембра такође саопштила да је Израел извео ваздушни напад на војне локације у јужној Сирији, подсећа британска агенција.

  • 07:47

    Нетанијаху: Чинимо све да цивилних жртава буде што мање, али нажалост нисмо успешни

    Израел чини све што може како би заштитио цивиле док води борбе против Хамаса у Гази, што укључује и бацање летака са упозорењем да беже, али досадашњи покушаји да цивилне жртве буду сведене на минимум „нису били успешни“, изјавио је израелски премијер Бењамин Нетанијаху.

    „Свака смрт цивила је трагедија и не бисмо смели да их имамо пошто чинимо све што можемо како бисмо цивиле уклонили од опасности, док Хамас чини све да их тамо задржи „, рекао је Нетанијаху у четвртак у интервјуу за Си-БИ-ЕС њуз, преноси Ројтерс.

    Он је навео да Израел зато баца летке, позива палестинске цивиле телефоном и упозорава их да се евакуишу, што су, према његовим речима, многи и учинили.
    Нетанијаху је саопштио да је циљ војне кампање у Појасу Газе уништење милитаната Хамаса.

    „Друга ствар коју могу да саопштим је да ћемо покушати да завршимо тај посао са минималним цивилним жртвама. То је оно што покушавамо да постигнемо: минималне цивилне жртве. Али, нажалост, нисмо успешни“, навео је израелски премијер.

    Нетанијаху је саопштио да је повратак око 240 талаца које су палестински милитанти узели у прошломесечном разорном нападу на Израел један од главних циљева акције у Гази, заједно са уништавањем Хамаса и обезбеђивањем „да се терористичка претња никада више не подигне из Газе и да Газа има другачију будућност“, преноси Танјуг.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “УЖИВО Букте сукоби и на Западној обали, Нетанијаху: Чинимо све да цивилних жртава буде што мање

  1. Колико је јеврејских циониста по ЦГ који би убијали нашу дјецу попут нацисте Натањахуа.

    1. BOLJE I CIONISTA NO SOROS IL ROTSILD KOJI PROTIV SVAKE VERE I TRADICIJE. @KO DAO PARE HITLERU@ I STO HITLER NIKADA NIJE PROGONIO PO SVETU NAJUTICAJNIJE I NAJBOGATIJE JEVREJE …? I NETJANJAHU I TRAMP I ERDOGAN I VERE I TRADICIJE I SUVERENE SLOBODNE DRZAVE TE I NETJANJAHU SU OPASNOST ZA DUBOKU DRZAVU…AL I OBRNUTO

  2. ДУБОКА ДРЖАВА ХТЕЛА И ЕРДОГАНА И НЕТЈАНИЈАХУА ДА … А СВЕ ЗБОГ ЊИХОВИХ СТАВОВА О СУВЕРЕНОСТИ ДРЖАВЕ О ПОРОДИЦИ ТРАДИЦИЈИ…, И ДАЛ ПРИМЕЋУЈЕТЕ ДА КРОЗ ВЕКОВЕ ТИ НЕИЗАБРАНИ КОЈИ СЕ КРИЈУ А МОГУ ДА УТИЧУ … СТАЛНО СОТОНСКИ СВАЂАЈУ И СУКОБЉАВАЈУ ОНЕ КОЈЕ ХОЋЕ ДА …, СВИ СХВАТИТЕ КО ВАС СВАЋА КО ВАС СУКОБЉАВА … НЕПРИЈАТЕЉИ ВАШИ(ЗАР ЖЕЛИТЕ КО 1918.Г. РОДБИНА БРАЋА СЕСТРЕ КРАЉЕВСКЕ ЕВРОПСКЕ ДА ЗАВРШИТЕ КОЈЕ НИСУ ВИДЕЛЕ ДА ИХ Д.ДРЖАВА МАНИПУЛУИШЕ И ДА ОДГОВОРНИ ВИ БУДЕТЕ ЗА ЗЛА ОД 1914 – УМЕСТО Д.ДРЖАВЕ) …, НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉ НПР. ЕРДОГАНУ НЕТЈАЊАХУУ И СЛИЧНИМ СУВЕРЕНИСТИЧКИМ ТРАДИЦИОНАЛНИМ ПОРОДИЧНИМ ПОЛИТИЧАРИМА ЈЕСТЕ Д.Д. И НЕК СЕ НЕ СУКОБЉАВАЈУ МЕЋУСОБНО …, ВЕЋ ПРОТИВ ОНИХ КОЈИ ХОЋЕ НЕ САМО ЊИХ НЕГО И ПРОГРАМЕ ВРЕДНОСНЕ СИСТЕМЕ ПОЛИТИКЕ И ИДЕЈЕ ЖИВОТА ЊИХОВЕ ДА УНИШТЕ. МНОГО ЈЕ ДУБОКА ДРЖАВА ВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉ И ИСЛАМУ И ЈЕВРЕЈСКОЈ ВЕРИ И ХРИШЋАНСКОЈ И СВАКОМ ТРАДИЦИОНАЛНОМ ОБЛИКУ ДРУШТВА ПА И АТЕИСТИЧКОГ НЕГО ШТО НЕПРИЈАТЕЉ ВЕРЕ ТРАДИЦИОНАЛНЕ И ПОЛИТИКЕ ТРАДИЦИОНАЛНЕ ЈЕДНА ДРУГОЈ …, АКО СЕ НЕУЈЕДИНЕ ПРОТИВ ДУБОКЕ ДРЖАВЕ ОНА ЋЕ УНИШТИТ ВЕРЕ ТРАДИЦИЈЕ И СМЕШНО ЈЕ ДА СЕ СУКОБЉАВАЈУ ИЗМЕЋЕ СЕБЕ ОНИ КОЈИМА Д.ДРЖАВА РАДИ ЗЛО.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *