ИН4С

ИН4С портал

СДТ сумњичи Стојановића да је тражио да се пропусти камион: Прошао товар цигарета вриједан преко 90.000

1 min read

Бивши директор полиције Славко Стојановић, како тврде из СДТ-а, тражио је почетком 2018. године да се пропусти камион са 120 пакета нелегалних цигерета чија вриједност је процијењена на преко 90.000 евра, пише „Дан“.

Тим камионом, како сумњају у тужилаштву, управљао је Игор Баћовић, који је ухапшен у истој акцији. Из СДТ-а тврде да је полиција камион зауставила на подручју Зете, а Стојановић је након тога позвао једног полицијског службеника и тражио од њега да нареди колегама који су вршили контроле да пусте товар. Након скоро шест година, докази за овај случај стигли су до СДТ-а.

Како „Дан“ преноси, у овом случају, макар засад, нема пресретнутих комуникација преко „скаја“ или неке друге апликације, као ни спроведених мјера тајног надзора (МТН).

Стојановић и Баћовић прекјуче су по одлуци судије за истрагу Вишег суда у Подгорици спроведени у Истражни затвор у Спужу, јер им је одређен притвор до 30 дана. Бивши директор полиције је на саслушању пред тужиоцем категорично негирао кривицу. Казао је да се сјећа спорног догађаја, те да је тражио од колега да га информишу о свим детаљима акција. Рекао је да је и у овом случају, као и у свим другим случајевима, захтијевао од колега да поступају искључиво поштујући законске прописе. Стојановић је казао да Баћовића не познаје и да се никада није срео с њим.

И превозник негирао кривицу

На саслушању пред специјалним тужиоцем Јованом Вукотићем кривицу је негирао и Баћовић. Он је иначе овлашћено лице у никшићкој фирми за превоз друмског терета „Баћовић компани“. На терет му се ставља кривично дјело кријумчарење.

Баћовић се сумњичи за једну радњу кријумчарења коју је, како се сумња, извршио само једног дана превозећи одређену количину цигарета са једног мјеста на друго на територији Црне Горе. Тужилаштво тврди да има доказе да му је то кријумчарење омогућио управо позив тадашњег директора полиције, што је тај Никшићанин негирао.

Бивши директор црногорске полиције терети се за злоупотребу службеног положаја, за шта му пријети затворска казна у трајању до 10 година.

Према сазнањима „Дана“, у списима предмета спомињу се и „друга лица“, али засад није откривен њихов идентитет. Након хапшења Стојановића и Баћовића минуле суботе, огласили су се из Специјланог државног тужилаштва.

– По налогу Специјалног државног тужилаштва, Специјално полицијско одјељење лишило је слободе С.С., бившег директора Управе полиције, и И.Б. због основа сумње да су учинили кривична дјела злоупотреба службеног положаја и кријумчарење – саопштио је државни тужилац и портпарол СДТ-а Вукас Радоњић.

Током спровођења акције хапшења обављени су претреси на неколико локација. Ипак, јавност није обавијештена о резултатима претреса.

Приликом саслушања пред судијом за истрагу, Стојановић је, како је саопштио његов адвокат Михаило Волков, поновио изјаву коју је дао пред тужиоцем, у којој је негирао дјело и одбацио тврдње као нетачне.

– Притвор му је одређен по притворском основу утицај на свједоке и због чињенице да је за дјело за које се сумњичи предвиђена казна преко 10 година затвора – казао је Волков.

Како је додао, његов брањеник је саопштио да у сектору безбједности није већ годинама и да му је намјера да се утврди истина и докаже његова невиност.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “СДТ сумњичи Стојановића да је тражио да се пропусти камион: Прошао товар цигарета вриједан преко 90.000

  1. A pustite ih ne sprdajte se sa narodom, evo danas Jovanic oslobodjen sjutra ce Velja prodoje, Kavcani svaki dan izlaze…cemu ovolike buke a na kraju pljuc pike ne vazi.
    Ovo je jedna ludara, jebe ludi normalnog evo 30g ovi iz EU kazu nemojte toliko jako nego polako, da narodu lakse pane evropsko tucanje.
    Momo i Ljaljo za evropsko slikanje sa Popa a Lomi peva li peva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *