ИН4С

ИН4С портал

Сад је свима јасно зашто је Весна Меденица неуставно бирана и на трећи мандат: Да би имао ко да „дере“

Разиграна Весна Меденица

Весна Меденица је изабрана и по трећи пут за предсједницу Врховног суда. Устав и закон говорили су да тако не може али ДПС не хајао,  ДПС је и тако показивао да је „чувар државе, система, традиције, прошлости и будућности“.

А онда је председница Врховног суда Црне Гор поднијела је оставку, 13 година након што је први пут изабрана на ту функцију.

“Као што сам се у досадашњој каријери искрено, професионално и одговорно односила према сваком отвореном питању, пружам последњи допринос и лични печат решавању питања избора председника Врховног суда. Из тих разлога, поступајући у складу са чланом 106 Закона о Судском савету и судијама, тражим да ми престане функција судије и председника Врховног суда Црне Горе”, саопштила је она.

Оставка једне од најмоћнијих жена у Црној Гори у чијим је рукама, према мишљењу многих, кључ свих афера Мила Ђукановића, уследила је након што је Европска комисија у Извештају о напретку изразила забринутост због начина на који је Судски савет 2019. године тумачио Устав и тиме дозволио да Меденица за председницу Врховног суда буде изабрана трећи пут. ж

Трећи избор Меденице је узбуркао страсти на јавној сцени. Судски савет једногласно је изабрао Меденицу, док су се бројне политичке партије, али и истакнути правници противили њеном реизбору, који је свакако био незаконит.

Ипак, након њеног хапшења, њеног сина који је још увијек иза спушких капија, након објављивања у јавност њених преписки, издавања наређења, деспотског односа према судијама, који су јој редовно подносили извјештаје о раду, али не само судије, и већ и други вршиоци значајних судија, јасно је зашто је Меденица бирана за предсједницу Врховног суда.

Неко ће морати да одговора, наравно не само Меденица.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

7 thoughts on “Сад је свима јасно зашто је Весна Меденица неуставно бирана и на трећи мандат: Да би имао ко да „дере“

  1. Svim „jednoglasnim“ sudijama koji su to izvlasali po treci put treba oduzegi licencu! Gdje im je cast,obraz i dostojansvo da krse ustav i zakon?

    11
  2. Мило Ђукановић. Чекам дан да га ухапсе и враћам се Црној Гори, Каква Турска, какав Истанбул, јесам муслиман али Црну Гору волим као мајку, а Ђукановић мора да одговара, моја је мајка била у возу 1991.

    46
    1
  3. Олоши и фукаре су драле и уништавале народ,нијесу гледали ко је ко,мада су они најближи овим олошима имали бенефите у намјештању судских пресуда.Молимо тужилаштво(да покрене истраге приватних пресуда) на које се жале грађани да су намјештане за ДПС битанге.У случају да то не ураде, спремамо и имамо спреман материјал који ће бити јавно објављиван и читан од народа Црне Горе ,па онда да се народ организује да лови ове ОЛОШИ.ОВО је реалност,фер понуда, ми се никога не плашимо јер смо у праву,у противном ПЛАШИТЕ се нас!Тужилаштво много ЋУТИ,курва се и одбија понуде часних људи и НВО сектора да се укључи у борбу против криминала,нама је то сигнал да је и садашње тужилаштво купљено да се прави лудо на криминалне радње ДПС секте!

    40
    1
    1. Многе породице су пропатиле у претходних тридесет година. Судско полицијски терор је био као у доба ИБ-а. Док не буду одговарали и судије и тужиоци из тога периода, правда неће бити задовољена. Мада ће све то Господ завршити.

      31
      1
  4. Pod kljuc i kljuc u Moracu ……. Sve redom …. Ja bih tako ,ali se u ove sto su dosli sad ne uzdam puno sto se toga tice …

    42
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *