ИН4С

ИН4С портал

Суђење Весни Меденици и њеном сину одложено за сјутра

1 min read

Милош и Весна Меденица

Суђење бившој предсједници Врховног суда, Весни Меденици, њеном сину Милошу и другим оптуженима, одложено је за сјутра, до када се очекује да предсједник Вишег суда у Подгорици Борис Савић одлучи о захтјеву за изузеће поступајућег трочланог вијећа којим предсједава суткиња Нада Рабреновић.

Наиме, иако су биле испуњене процесне претпоставке за одржавање главног претреса, услиједио је приговор адвоката Мироја Јовановића, браниоца оптуженог Марјана Бевење, који је навео да су у вијећу судије које су доносиле одлуке да се Бевењи продужи притвор, због чега не очекује правично суђење.

– У питању је неславни европски рекорд, у односу на Бевењу за три мјесеца одлучивано је о укидању притворе 18 пута. Суткиња Рабреновић одлучивала је о јемству, које је одбила, други судија из вијећа одлучивао је о притвору четири пута. Ја само износим приговор, односно примједбу на састав вијећа, не очекујем правично суђење, казао је адвокат Јовановић.

Након петоминутне паузе, суткиња Рабреновић је саопштила да је приговор адвоката Јовановића суштински захтјев за изузеће вијећа.

– Предсједник суда Борис Савић одлучиће о захтјеву за изузеће, наредни претрес је сјутра у 8.30 сати, саопштила је она.

На то је реаговао адвокат Здравко Беговић, који заступа Весну Меденицу, истичући да заказивањем главног претреса за сјутра суд прејудицира одлуку о захтјеву за изузеће. Ипак, суткиња Рабреновић остала је при ранијој одлуци да странке сјутра дођу на рочите, како би им уручила одлуку предсједника суда Савића, каква год она била.

Овим предметом, обухваћено је 17 физичких и једно правно лице.

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво подигло је оптужницу против окривљених Милоша и Весне Меденице, Дарка Лаловића, Василија Петровића, Бојана и Марка Поповића, Марка Вучинића, Милорада Меденице, Луке Бакоча, Петра Милутиновића, Иване Ковачевић, Радомира Раичевића, Марјана Бевење, Стева Караникића и Горана Јовановића и „Kopad Company“ ДОО Никшић. Оптужница је подигнута за кривична дјела стварање криминалне организације, продужено кривично дјело кријумчарење, продужено кривично дјело давање мита, примање мита, злоупотреба службеног положаја, неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, недозвољено држање оружја и експлозивних материја, тешка тјелесна повреда и спречавање доказивања.

Након што је суд усвојио предлог одбране, Весни Меденици и суспендованој суткињи Привредног суда Милици Влаховић-Милосављевић суди се у одвојеном поступку. Влаховић се терети да је као службено лице и јавни функционер, судија Привредног суда Црне Горе, крајем 2018. и почетком 2019. године под притиском бивше предсједнице Врховног суда Весне Меденице злоупотребила службени положај.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Суђење Весни Меденици и њеном сину одложено за сјутра

  1. Нема криминалног дела , да века није активно укључена , прошли су лепи дани њеног јахања по Сињајевини ! Каламити Века ће јахати као хигијеничарка по Спужу !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *