ИН4С

ИН4С портал

Радници поште из Гораждевца пуштени на слободу, тзв. косовска полиција конфисковала новац за пензије

Фото: Танјуг/Канц. за КиМ

Радници Поште Србије који су ухапшени јутрос у Гораждевцу, пуштени су на слободу, потврдио је за „Косово онлајн“ директор Поште Србије за КиМ Иван Милојевић.

Најпре су приведени возач В. М. и његов пратилац В. П, а потом је и од управнице Поште у Гораждевцу затражено да пође у станицу и да изјаву.

Док су радници пуштени након вишесатног задржавања у полицији, возило је конфисковано, а одузет је и новац који се налазио у возилу, а који је био намењен пензијама. Како сазнаје „Косово онлајн“, реч је о неколико милиона динара.

„Акција Куртијеве полиције спроведена је како би била онемогућена исплата пензија житељима те српске енклаве, а са јасним циљем да се српском народу онемогући опстанак на вековним огњиштима“, саопштила је јутрос Канцеларија за КиМ.

Милојевић је након привођења за Косово онлајн изјавио да је данашње малтретирање и привођење радника „Поште“ у Гораждевцу недопустиво и да не постоји ниједно кривично дело које су починили. Он је позвао међународну заједницу да са речи пређе на дела.

Подсетио је и да је овом привођењу претходило и демолирање и пљачкање пословне јединице Поште у Угљару код Косова Поља.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *