ИН4С

ИН4С портал

Мандић разговарао са специјалним изаслаником Француске за ЗБ и француском амбасадорком

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић разговарао је данас са специјалним изаслаником Републике Француске за Западни Балкан г. Рене Троказом и Њ. Е. Ан Мари Маске, амбасадорком Републике Француске у Црној Гори.

Мандић је прије свега делегацији амбасаде Републике Француске пожелио добродошлицу, истичући да је овај састанак од велике важности за нашу земљу.

Предсједник Скупштине је истакао да се сарадња Црне Горе и Француске заснива на четири стуба – енергетици, инфраструктури, екологији и здравству, додајући да су ове области од изузетне важности за Црну Гору.

Специјални изасланик за Западни Балкан Рене Троказ је саопштио да је будућност Црне Горе у Европској унији, те да сви свједоче напорима наше земље на европском путу, истичући увјерење да ће она брзо постати дио европске заједнице.

Мандић и специјални изасланик Троказ су се сагласили да је од изузетне важности за Црну Гору даље улагање у економске пројекте, посебно жељезницу која данас представља еколошки начин превоза великог броја путника, с посебним освртом на туристички сектор наше државе.

Амбасадорка Ан Мари Маске се захвалила предсједнику Мандићу на пријему делегације амбасаде Републике Француске и издвојеном времену, апострофирајући да је политичка воља предсједника Мандића и Скупштине Црне Горе када су у питању европске интеграције веома јасна и да ће на том путу имати пуну подршку Француске.

Предсједник Скупштине је закључио цитирајући славног француског генерала и државника Шарла де Гола, истичући да „свака политика изван реалности није добра политика“ и у том контексту додајући да је Европска унија наша реалност и да се за њу залаже убједљива већина грађана Црне Горе.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *