ИН4С

ИН4С портал

Радиновић одустао од позиције амабасадора у Русији: Моје именовање изазвало би негативне опсервације и погрешна тумачења, братски поздрави из Русије!

1 min read

Милош Радиновић, кога је Демократска народна партија (ДНП) предложила за амбасадора Црне Горе у Москви, одустао је од даље процедуре за именовање на ту функцију.

Радиновић је у писму лидеру ДНП-а Милану Кнежевићу подсјетио да је процедура по којој се доноси рјешење о именовању у току и да се налази у одговарајућим државним институцијама.

Како је навео, предлог ДНП-а је прихватио „као син Црне Горе“ у којој је рођен и провео дјетињство, чија имена носе његова дјеца и у којој су коријени његове породице, ужа и шира родбина и гробови предака.

– Обзиром да сам завршио дипломатију на државном универзитету у Русији у којој већ дуго живим са породицом, прихватајући Ваш предлог водио сам се, прије свега, жељом да у оквиру својих могућности, са мјеста амбасадора помогнем процесима нормализације црногорско-руских односа – рекао је Радиновић.

Он је додао да су односи Црне Горе и Русије, нажалост, веома озбиљно пољуљани, како је оцијенио, прије свега на штету Цме Горе.

Радиновић је казао да од даље процедуре по именовању за амбасадора Црне Горе у Русији одустаје будући да има информације да његово могуће именовање изазива и разне негативне опсервације, погрешна тумачења о намјерама, а могуће и политичка разногласја.

– С обзиром на осјетљивост теме и времена у коме живимо, а нарочито имајући у виду степен завистности за доношења оваквих рјешења и од адреса које имају озбиљан утицај на Црну Гору – обавјештавам Вас да одустајем од даље процедуре по именовању за амбасадора Црне Горе у Русији – навео је Радиновић.

Он је истакао и да одустаје с обзиром да је утисак да улога амбасадора у Москви може и даље остати сведена на пуку формалност и „стражарење врата“ амбасаде.

– Што ни у каквој форми не одговора ни мојој животној позицији, ни мом схватању рада, било које, а нарочито не амбасаде Цме Горе у Русији – истакао је Радиновић.

Он је захвалио Кнежевићу на указаној части и повјерењу, као и предсједнику Црне Горе Јакову Милатовићу на недавном сусрету у којем је имао могућност да у изнесе став о стању црногорско-руских односа.

– Као неко ко је васпитан у духу љубави, традиције и патриотизма према нашој Црној Гори, био сам увјерен да и моја љубав према Русији, а коју, сигуран сам, дијелим са већином грађана Црне Горе, не треба да буде сметња именовању на мјесто амбасадора у Москви. Нарочито у вријеме порушених мостова међу нашим државама – рекао је Радиновић.

Како је казао, изгледа да се преварио и да је то више мана, него препорука.

Радиновић је будућем амбасадору Црне Горе у Москви пожелио успјешан рад и свако добро.

– У нади да ће бити достојан оних вјекова који су мост братства међу нашим народима саградили давно до нас – навео је Радиновић.

Он је нагласио да је свако друго стање осим братског у односима измеду Црне Горе и Русије неприродно и краткотрајно.

– У сваком случају хоћу да Вас увјерим да ће у мени и мојој породици, у оквирима наших могућности, Црна Гора, као и до сада, имати једну своју малу, скромну, топлу адресу у Русији, чија ће врата увијек бити отворена за сваку добру иницијативу, добре мисли и дјела која долазе из наше родне груде – поручио је Радиновић, преноси Дан.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Радиновић одустао од позиције амабасадора у Русији: Моје именовање изазвало би негативне опсервације и погрешна тумачења, братски поздрави из Русије!

  1. Sta znaci,odmjeren,skolovan,pametan covjek.
    Ne mozemo mi naprijed dok god rukovode neprijatelji CGore i van nje i unutar samog sistema drzave.

  2. Da nam je prije trideset godina neko rekao da ce nam Albanija biti prijatelj a Rusija i Srbija neprijatelj rekli bi smo da nije normalan.Da nam je neko prije trideset godina neko rekao da ce nam biti normalno da se govori da je Njegos genocidni pisac a mi slijezemo ramenima ,ne bi mu takodje vjerovali.Da nam je neko rekao da cemo obozavati hrvate,albace I muslimane a strastveno mrziti srbe,je bi mu vjerovali takodje.Sada kad se ovaj gospodin gospodski zahvalio Milanu Knezevicu na ponudi bilo bi u novom duhu posteno da se ovo mjesto ponudi propalom crnogorskom reziseru Danilu Marunovicu ili jos propalijem saradniku Univerziteta Crne Gore Danilu Kalezicu.

  3. Pametan covjek, nece da se vuce po montenegrinskom brlogu u kome najbolje plivaju NVO sektasi, zute novine sa djukanovicevim dupeliscem komnenicem, neka posalju milku tadic ona je pravi kadar za ambasadorku, koprivicu i kovacevicku iz cdta, teu gorjanc, guzovana vujovica, daliborku bemxovu…oni su nam sve naredni za ambasadore. Bolesnici i narkomani mogu za diplomate a uceni i uspjesni su sumnjivi, tako kazu tetka i cika gabi.

    20
  4. Монтепркно нека сенгуши у властитим г.внима. буђелар елита је свугдје нашла пријатеља осим у онима који су вијековома доказани пријатељи. Радиновићу ,поштовање за твоју одлуку , свако добро и теби и твојој породици

    25
    2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *