ИН4С

ИН4С портал

Зоговић: Наши министри ће донијети стабилност Влади

1 min read

Милун Зоговић

Посланик Демократске народне партије и предсједник Одбора за политички систем, правосуђе и управу Милун Зоговић сматра да ће након уласка представника коалиције „За будућност Црне Горе“ у извршну власт Влада бити знатно стабилнија и да ће се наставити постизање импресивних резултата на европском путу Црне Горе.

Зоговић подсјећа да су скептици након формирања парламентарне већине покушавали да је прикажу као нешто што ће да заустави европске интеграције, да успори европски пут и угрози владавину права.

– То се није догодило. Резултати које је направила парламентарна већина за шест мјесеци квалификовани су као импресивни од стране међународне заједнице. Такав тренд ће се наставити и уласком представника коалиције „За будућност Црне Горе“, то јест Демократске народне партије и Нове српске демократије, у Владу. Тиме ће се потпуно стабилизовати политичке прилике, а Влада ће добити нову енергију. То је потребно да бисмо у наредном периоду испоручили нове резултате, које смо сви у предизборним кампањама обећали грађанима и за то добили њихову подршку – истиче Зоговић.

Он наглашава да је Маја Вукићевић приликом изјашњавања у Парламентарној Скупштини Савјета Европе изнијела свој лични став, али уједно и став Демократске народне партије.

Не знам ко је то од нас могао очекивати да ћемо, као Душко Марковић, говорити да је Црна Гора признала Косово иако то не прихвата више од 85 одсто грађана Црне Горе. Свако ко очекује да ми имамо такав приступ или није добронамјеран, или нас не познаје, ни у политичкој, ни у људској равни. Ми према јужној српској покрајини имамо потпуно јасан однос – то је за нас привремено окупирани дио државе Србије, и не видим чему сада толика изненађења и реакције на то што тај свој партијски и политички став износимо јавно – каже посланик ДНП-а.

Двоструки аршини

Посланик ДНП-а посебно истиче да већина актера на политичкој сцени Црне Горе јавно и експлицитно осуђује агресију Русије на територију Украјине, док један дио црногорске јавности то назива специјалном војном операцијом.

– Зашто о томе говорим? Када је у питању суверенитет и територијални интегритет Србије, примјењујемо различите стандарде. Дакле, покушавамо да нађемо алиби за прихватање насилног покушаја отимања 15 одсто територије Србије, а онда то осуђујемо када су у питању неке друге државе – указао је Зоговић.

Он наглашава да Црна Гора мора да мисли и на сопствене интересе.

– Сматрам да своју унутрашњу и спољну политику морамо да водимо првенствено у складу са нашим националним интересима, а тек онда да уважавамо и неке друге међународне реалности. Као што знате, нигдје се у споразуму нисмо обавезали да се морамо одрицати неких својих програмских начела и опредјељења. Имамо консензус око Европске уније. Не видим потребу да отварамо ова питања на нивоу на којем се она у дијелу јавности покушавају отворити, каже Зоговић.

Он истиче да у владајућој коалицији нико не тражи да се неко одрекне своје идеологије и убјеђења.

– Ми имамо политички споразум у којем је јасно дефинисана и предвиђена реконструкција Владе и нисмо једни друге условљавали да се одрекнемо својих партијских програма и онога што су наше идеологије. Битно је да као парламентарна већина имамо јасне циљеве, посебно када су у питању европске интеграције. Никада нисам чуо да ће неко да искључи из ЕУ оних пет држава које не признају независно Косово и не видим због чега би постојали двоструки стандарди – казао је Зоговић.

(Дан)

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Зоговић: Наши министри ће донијети стабилност Влади

  1. Samo da ti kažem neće vas spaić staviti u vladu mislio sam da ste pametniji političari da jedan sibicer srpski ne može da vas prevela BLAGOS NAMA srbima sa vama

    1. CEKAJ MALO SPAJKE IDE SA KRIPTO PROGRAMOM GDE I TREBA.
      MILUN ZOGOVIC JE POKAZAO ONO STO MOZE BITI SAMO PONOS SVAKOM CASNOM I OBRAZOVANOM LJUDINI!!!!

      RODE MOJ NA NAMA JE DA ZAHTEVAMO JER TO JE NASE PRAVO!!!
      DOSTA NAM JE VAZELINACA I LOPOVCINA!!!

      SVICE ZORA MOJ SRBINE!!!
      ZA KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU !!!

      AMIN!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *