ИН4С

ИН4С портал

Портпарол палестинског предсједника: Америчка администрација одговорна за злочине у Рафаху

Портпарол палестинског предсједника Набил Абу Рудеинех осудио је намјерно гађање шатора присилно расељених особа у Рафаху од стране израелске окупационе војске у јужној Гази, као масакр који прелази све границе.

Портпарол је нагласио хитну потребу за интервенцијом како би се одмах зауставили злочини почињени над палестинским народом.

8.jpg

Додао је да је извршење овог гнусног масакра од стране израелских окупационих снага изазов свим резолуцијама међународног легитимитета, посебно луцидној и искреној одлуци Међународног суда правде којом се Израелу наређује да прекине војну офанзиву на град Рафах и обезбјеђивање заштите палестинског народа.

Потврдио је да су амерички ставови који су финансијски и политички подржавали окупацију главни разлог „грозних масакра” које је окупација починила, кршећи све табуе.

Портпарол предсједника држи америчку администрацију одговорном за ове злочине, које је назвао срамотом за човјечанство.

Абу Рудеинех је нагласио да свијет мора предузети хитне мјере како би зауставио ову масовну агресију на палестински народ у појасу Газе и на Западној обали, укључујући Јерусалим, те да обавеже израелске окупационе власти да зауставе своје злочине који ће довести до експлозије ове ситуације.

6.jpg

Злочини окупације угрожавају међународну стабилност, саопштио је портпарол.

Захтијевао је од америчке администрације да примора Израел да заустави лудило и геноцид које чини у Гази, посебно у Рафаху, “на чију инвазију смо више пута упозоравали”.

4.jpg

Портпарол предсједника је даље позвао америчку администрацију да обавеже Израел да заустави агресију на Западној обали, укључујући Јерусалим, који је подвргнут континуираној агресији која циља грађане и њихова муслиманска и хришћанска света мјеста, наводи се у саопштењу Амбасаде Палестине.

3.jpg

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *