ИН4С

ИН4С портал

Шкаљарци плаћали и украјинског полицајца: Скај преписке након покушаја убиства Радоја Звицера

1 min read

Миле Радуловић звани Капетан

Шефови злочиначког шкаљарског клана плаћали су полицајца из Украјине да оптуженима за покушај убиства Радоја Звицера у затвору у ком су смјештени обезбиједи услове “као у Хајату”, дода телефоне са крипто заштитом, али и покушавали да им обезбиједе да изађу из притвора уз кауцију… Наводно, за то су дали два милиона евра.

То произилази из преписке коју су, два мјесеца након рањавња шефа кавачког клана, водили сада покојни Миле Радуловић звани Капетан и Стефан Мандић Ђукић, један од оптужених за покушај убиства Которанина.

Звицер је тешко рањен 26. маја 2020. године, у елитном дјелу Кијева, у близини комплекса “Новопечерски Липки”.

Недуго након тог покушаја убиства, у Одеси су ухапшени Баранин Стефан Мандић Ђукић, Подгоричанин Емил Тузовић звани Чечен и двојица српских држављана – Милан Бранковић и Петар Јовановић.

Непуна два мјесеца након хапшења, шкаљарци су, произилази из њихове међусобне преписке, снабдјели притворене Ђукића и Тузовића телефонима са крипто заштитом, а са полицајцем ког су плаћали договарали су се и да их пусте на слободу.

Из конверзације Радуловића и особе чији надимак на Скају је био др. Лима, произилази да су корумпираном полицајцу новац предавали и у Амстердаму.

“Послаћемо 3 телефона и 50 сома, послали смо прошле недеље 50, рекли смо мјесечно 10, тако ћеш им рећ. Добиће овај пут 50 и 3 Sky сад, тако је.. Друго, имам везу са Звонцетом, спојићемо Нишлије чим добију Sky, напиши ми шта сам прескочио да ти кажем. Пандур мора да се процијени, ви сви да га процијените.. Да ли може да му се вјерује за ово што дајемо паре, кауција и плус 2 мил”, шаље Радуловић Баранину 25. јула 2020. године.

Међу захтјевима које испостављају том полицајцу је и да оптужени буду у истој затворској соби.

“Јесте сад заједно? Видиш све што кажу испоштују”, пише Радуловић истог дана.

А онда од Ђукића тражи што да пренесе полицајцу:

“Објасни пандуру да ћемо послат захтјев и да нас прихвати данас, сјутра, накасније у понедељак”…

„Пет метака и преживје“

Данима након тога њих двојица расправљају и о покушају убиства Звицера, па Радуловић констатује да нема назад, а договарају и да “доврше тај посао”…

“И да си га пустио да прође са оном капуљачом, киша, не иди ништа са стране, и са леђа излетио у главу један – крај. Ал’ нема назад и то је тако брате и нема ста да мислиш… И види брате, имаш Скy, што мање контакта са другима… Ми имамо да вас извучемо од тамо и то је то. Породица, Чили, не знам ког још има, Тркач или ко и то је то брате… Но утече то го*но ту, ухх какве смо ми несреће, 5 ком брате и преживје… Нас кршом да гађају гинемо! Уххх. Но брате сје*али смо се алатом, најгоре ми то што није радио онај аутомат добри без кундака. Пробам да не мислим, али јаче од мене да жуто го*но преживје онако… Да брате, но нас Стаклени помути са пригушивачима. Морам да нам сазнам само како је обезбијеђен, јер он на пи**ње не иде без пратње”, пише му он.

Сјутрадан га обавјештава и да ће му јавити када ће “путник донијети паре и телефоне”…

“Значи ону адресу исти, канцеларија од адвоката оног”, пита Радуловић и тражи од Ђукића да Чечену скрене пажњу да не комуницира са превише особа:

“И Чечена да чујем, само види да се не чује са сваким. Не ваља да се прочује доље да имате услове и да ишта радимо да вас ослободимо, доћи ће до мурије! Попричај са њим да се не спаја са сваким и да се прича не проспе око кауција и свега. Молим те”.

Радуловић више пута помиње новац који се шаље полицајцу, а током једног од разговора од Ђукића тражи и да га контактира…

“Напиши црном муријашу овако – да не треба да брине ништа. Да твоји другови раде како смо се договорили. Да нема разлога да размишља и да све идемо преко њега и да исто очекујемо са његове стране да испоштује договор. Само јако брате! Покорио си УКР. Ту можемо свашта ако све буде како треба. Чак и го*но да одеремо жуто”…

Напад на Звицера у мају 2020. године организовао је шкаљарски клан.

Ђукић, Тузовић и двојица српских држављана и даље су у тамошњем притвору.

Недуго након напада, украјинске службе саопштиле су да су осумњичени у ту државу стигли почетком маја 2020. године, да су оружје и возила коришћена у злочину купили и припремили раније, а онда организовали надзор над Звицером.

“Одредивши датум убиства, оптужени су чекали жртву у близини његове куц́е.

Након испаљивања пет хитаца на жртву, двојица починилаца ушли су у аутомобил и напустили мјесто злочина. Стотине метара касније отишли су и запалили аутомобил како би уништили доказе”, саопштено је тада.

Оптужени у Црној Гори

Ђукић, који се раније презивао Мандић, и Тузовић, одговарају и пред подгоричким Вишим судом због оптужби да су створили криминалну организацију која је припремала убиства судија, тужилаца и полицијских функционера.

Специјално државно тужилаштво терети их да су током 2020. године, са још једном засада неидентификованом особом, створили криминалну организацију која за циљ има да примјењује насиље и застрашивање, а истовремено је планирано да у дјеловању криминалне организације врше утицај на политичку власт, извршну, законодавну и судску.

Том оптужницом обухваћени су и Зоран Перовић, Душан Дудић, Милан Брајовић, Нино Кораћ, Стефан Мићић, Александар Раичевић, Душан Бољевић, Албин Р. Салић, Бранко Д. Пејановић, Харис Тузовић, Горан Милашиновић и Бојан Г. Лопичић.

Ту криминалну организацију терете да су планирали да нападну и пребију суткињу Вишег суда Биљану Ускоковић. Према оптужници, Ђукић је од Брајовића тражио да чим нова власт (2020. године) смијени руководиоца Управе полиције Зорана Лазовића и службенике полиције Петра Лазовића и Ивана Ђоковића, као и тадашњег главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и Сашу Чађеновића, и те полицијске и функционере тужилаштва одмах и убију на свиреп и подмукао начин.

Двојица Лазовића, Катнић и Чађеновић у међувремену ухапшени су под оптужбама да су радили за мафију.

У другом поступку Ђукић је оптужен да је првог новембра 2019. као саизвршилац починио кривично дјело тешко убиство, односно да је са 15 хитаца испаљених из аутоматске пушке убио Јована Клисића и ранио Велизара Гардашевића, док се његова супруга, мајка и полубрат – Данијела Б. Мандић, Зорица Ђ. Ђуровић, Вук В. Лакићевић, затим Марко М. Вујадиновић, Хасип Б. Мурић, Андрија Б. Главичанин и Бојан М. Вуксановић, оптужују за стварање криминалне организације.

Извор: Вијести

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *