ИН4С

ИН4С портал

СНС-ова листа убједљива и у Чачку: Освојили 50,25 одсто гласова, могу сами да формирају власт

1 min read

Према прелиминарним резултатима Градске изборне комисије града Чачка, побједу на локланим изборима однијела је листа „Александар Вучиц́ – Чачак сјутра” са освојених 50,25 одсто гласова, односно 40 мандата у градском парламенту.

Како је саопштено из ГИК-а, на другом месту је листа „Иван Ц́аловиц́ – Истина и част”, која је освојила 15,5 одсто гласова, што је 12 мандата.

Листа „Пробудимо Чачак” освојила је 13,36 одсто гласова, односно 10 мандата.

По четири мандата освојиле су листе „Сви за Чачак – Народна странка – Др Александар Радојевиц́” са 6,26 одсто освојених гласова, „Чачак против насиља” који је добио 6,14 одсто гласова и „Прим. др Милан Рогановиц́ – Српски покрет Двери – Ношко Обрадовиц́” са 5,72 освојених гласва. „Руска странка – Срби и Руси брац́а заувек” освојила је 1,6 одсто гласова и као мањинска странка добила један мандат.

Према ријечима предсједнице ГИК-а Љиљане Станишиц́, до сада нема поднијетих приговора, али је поднијет захтјев за увид у изборни материјал после гласања.
„ГИК ц́е у законски утврђеном року поступити по тим захтјевима”, рекла је Станишиц́.

Она је нагласила да се коначни резултати морају објавити најкасније 96 сати од затварања бирачких мјеста, уколико у том период не буде поднијетих приговора.

Извор: Спутњик

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *