ИН4С

ИН4С портал

Упозорење УП: Стижу лажни мејлови са потписом Радовића

1 min read

Фото: УП

Управа полиције упозорила је да на е-маил адресе већег броја грађана у Црној Гори стижу мејлови нетачног и лажног садржаја, у чијем је потпису Александар Радовић, в.д. директора Управе полиције.

 (Фото: УП)

„Извршеном анализом од стране службеника Сектора за борбу против криминала, утврђено је да је ријеч о такозваном спам емаил-у, који је послат уз коришћење Гоогле емаил сервиса (Гмаил) у чијем прилогу се налази и ПДФ фајл, са наводним обавјештењем како се против примаоца води судски поступак у вези са извршеним кривичним дјелима“, пише у саопштењу.

Надаље појашњавају да се у даљем тексту од примаоца захтјева да у предвиђеном року одговори на емаил.

„У супротном му пријети поступак пред надлежним судом и да ће наводи о кривичним дјелима бити прослијеђени правосудним органима. Напомињемо да се не ради о званичној е-маил адреси Управе полиције, па самим тим ни о допису в.д. директора Управе полиције“, пише у саопштењу УП:

Управа полиције апелује на грађане и примаоце ових емаил-ова, да не одговарају на исте и да не отварају прилоге посебно не у ПДФ формату који потенцијално могу бити малициозног садржаја.

„Препоручујемо да се након пријема наведени емаил обрише и забрани пријем са исте адресе. Службеници Сектора за борбу против криминала предузимају мјере и радње на расвјетљавању догађаја и идентификацији НН лица која су упућивала поменуте емаил-ове“, закључено је у саопштењу.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *