ИН4С

ИН4С портал

(ФОТО) Абазовић оптужио Перуничића, Павићевића, Грозданића и Ђурановића за текстове на порталу Удар: Умијешан и Бошковић

1 min read

Дритан Абазовић

Бивши премијер Дритан Абазовић поновио је данас пред Основним судом у Бару да је као високи Владин званичник обавијештен да су се ресурси Агенције за националну безбиједност (АНБ) користили за објављивање текстова на Порталу Удар.

Абазовић је свједочио у поступку који је покренут по тужби свештеника Јован Пламенца који је тужио државу Црну Гору због текстова на порталу „Удар“.

Он је изјавио да је добио сазнања да се ради о злоупотребама, те да је конкретно те ствари открио ранији директор АНБ-а Дејан Вукшић.

„Вукшић је поводом својих открића тужилаштву поднио и кривичну пријаву којом је обухваћен бивши шеф АНБ-а Дејан Перуничић. Сама природа АНБ-а јесте да има инфомације оперативног карактера и по тадашњим сазнањима у тим активностима осим ранијег директора Перуничића била су укључена још три лица. То су Срђан Павићевић тада шеф тајне пратње, Данило Грозданић који је потврдио да је добио усмени налог од директора Перуничића и треће лице је Филип Ђурановић који је према мојим сазнањима вршио техничко припремање и пласирање текстова“, испричао је Абазовић.

Навео је да је као ранији потпредсједник Владе за сектор безбједности добијао информације на основу функције коју је покривао, и ова тема је третирана на сједницама за националну безбједност.

Поновио је да је више пута јавно говорио о умијешаности бившег министра Предрага Бошковића у ове ствари, а тврди да је портал Удар основан само из разлога компромитовања одређених људи.

Подсјетимо, портал “Удар” је, уочи парламентарних избора 30. августа 2020. године, таргетирао је као наводне шпијуне и сараднике разних служби – тужиоце, бивше војне и полицијске функционере, свештенике, НВО активисте, политичаре, али и поједине новинаре.

Извор: РТЦГ

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “(ФОТО) Абазовић оптужио Перуничића, Павићевића, Грозданића и Ђурановића за текстове на порталу Удар: Умијешан и Бошковић

  1. A KO TO DANAS SLIKO SE S ZELENSKIM A POMOC OD BUDZETA I NARODA CG NUDIO DA BI ZAJEDNO PODELILI … NI 10% BJELOSVETSKOG NOVCA OD LJUDI KOJI POSALJU TAMO NE KORISTI SE NAMENSKI NO ZAVRSI KOD ONIH CIJA SUSTINA JE DA A NE POLITICARI ….

    5
    4

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *