ИН4С

ИН4С портал

НСД Никшић: ДПС ових дана тренира за дуготрајан боравак у опозицији

1 min read

Драго нам је да видимо да ДПС ових дана писањем лутајућих саопштења тренира за дуготрајан боравак у опозицији, кажу у општинском одбору Нове српске демократије (НСД) Никшић.

“Позивамо их да наставе, јер ће тиме повећати шансу да нека од партија које ће настати након њиховог апсолутног краха на локалним изборима пређе цензус у некој даљој будућности. На њихову велику жалост, Нова српска демократија нема обавезу да партији у нестајању полаже рачуне, за разлику од њих који су имали партијску обавезу да иду и положе рачуне на гробљу у Моштаници. Не постоји особа здравог разума која вјерује у лажи и конструкције њихове партије које пишу у мемљивим кабинетима које готово да више нико и не посјећује”, наводе у саопштењу из ОО НСД Никшић.

Како су додали, немају сумње да је ово њихов својеврсни апел бирачима да им се врате.

“Али видимо да је све то узалуд. ДПС је у овој вишедневној полемици о стању у енергетском сектору јавно признао да је креатор пљачке грађана у износу од готово 300 милиона евра преко ДПС-ОИЕ ставки на рачунама и да је тај нова завршио у џеповима КУМОВА. За разлику од њих, наши људи на руководећим позицијама су омогућили да 4500 потрошача зарађује од производње електричне енергије. Опште је познато јер постоји на десетине доказа, да су за вријеме владавине ДПС-а прављени спискови бирача у предузећима”, кажу у саопштењу из НСД.

Радници Жељезаре, наводе у НСД Никшић, запослени су за вријеме владавине ДПС-а.

“Руководиоци синдиката јавно признају да имају спискове ко за кога гласа, али неће да их дају, јер су и даље лојални ДПС-у и „неће да се продају“. Ево и ову прилику користимо да их замолимо да их јавно објаве. ДПС има образа да прича о ресторану Жељезаре. Он је затворен јер радници неће да им се од зараде одбија топли оброк, а нијесу спремни да плаћају услуге ресторана. Не може топли оброк уз плату и бесплатна храна у ресторану”, додају у НСД Никшић.

Немају, кажу, сумње да су и ово инструкције партијске ћелије ДПС-а која још управља Синдикатом.

“Њихова гарнитура је на бироу држала људе са високим школама по десет и више година само због тога што нису жељели да узму чланску карту ДПС-а, функционисали су на принципу један запослени четири гласа. За разлику од те праксе, наши људи на челима компанија и локалних самоуправа су створили један потпуно нови амбијент. Само у Никшићу смо смањили број незапослених за 5000 за само три године, док је ДПС-у остало да трачари, трућа и измишља небулозне приче”, наводе у саопштењу.

За три године, како су навели, покренули су више пројеката него што су у ДПС-у за три деценије.

“И самим тим сасвим је нормално да се отвара већи број нових радних мјеста. Они се томе чуде, јер су навикли само да трпају своје провјерене људе у ионако претрпаним канцеларијама државне администрације. Убијеђени смо да ће у наредном периоду бити још више запошљавања, јер су пред нама историјски пројекти. Набројаћемо само неке, вјетропарк ГВОЗД вриједности 60 милиона евра, Солари 5000+ 70МW вриједности 40 милиона евра, СЕ Жељезара 60МW вриједности 35 милиона евра, Сунчани град – Стамбено пословни комплекс (од 500 до 1000 станова) вриједности прве фазе 30 милиона евра. Помало нас плаше когнитивне функције екипе која ДПС-у пише саопштења јер им је неопходно нешто понављати 100 пута. Ево још једном, имовина Жељезаре је плаћена 20 милиона евра, процијењена вриједност те имовине, по потпуно релевантним процјенама, износи 52 милиона евра у шта није урачуната могућност изградње и прикључења соларне електране снаге 60МW”, рекли су у НСД Никшић.

Како кажу, енергетичари добро знају шта значи имати могућност прикључења ове електране.

“Да њихови активисти у Жељезари нијесу уништили и покрали значајан дио енергетске опреме, већ би производили прве МWх. У вриједност од 52 милиона није урачунато и то да ће значајан дио земљишта ван круга Жељезаре постати градско грађевинско земљиште на којем ће се градити Сунчани град. У склопу вриједности од 52 милиона, квадрат земљишта је процијењен на 7€. Вјерујемо да вриједност може ићи и до 100€/м2 када оно постане градско грађевинско земљиште”, додају у саопштењу.

Већ ових дана, како кажу, биће организована изложба потенцијалних решења за Сунчани град. Хумци, Зверињак и остала насеља у близини Жељезаре моћи ће, тврде, да сањају сан достојан човјека.

“Због очигледно оптерећених мисли људи из ДПС-а, морамо поновити да у Агенцији за заштиту конкуренције, очигледно још увијек доминирају ДПС кадрови који као и сама партија којој служе сматрају да имовина вриједи мање од 20 милиона. Није им лако да признају да је њихов доживотни предсједник ту имовину продао Тошчелику за 17 милиона. Баш нас интересује, а надамо се и СДТ, којом су математиком дошли до тога да имовина вриједи 17 милиона. Пошто већ више пута говоре о расвјети, морамо их само кратко подсјетити да су укупни трошкови нове расвјете укључујући и потрошњу електричне енергије мањи од трошкова које је правила расвјета за вријеме ДПС-а. Паметном доста. ДПС није достојан одговора, али нам дају прилику да обесмислимо и демантујемо њихове лажи и подметачине, те грађанима презентујемо истину”, кажу у НСД Никшић.

Како су додали, “за разлику од њихових мржњом помрачених умова и душа, слободним грађанима Никшића Београд је пријатељски град који нам никада није узео ништа, већ нам је напротив помогао са 2 милиона евра која су уложена у пројекте од којих корист имају сви грађани”.

“Њихове ријечи још више падају у воду када знамо да су њихови функционери и сами чести гости у главном граду Србије, само се тога очигледно стиде. Када је у питању њихова патолошка мржња према свему српском, па тако и према динарима (јер једино о чему они могу да размишљају и призма кроз коју све гледају јесте управо новац) желимо да кажемо да се динарима нико не може откупити, али да су кроз историју тим истим динарима породице отхрањене. Питајте само ваше родитеље”, кажу у НСД Никшић.

Истичу да је локална самоуправа са Марком Ковачевићем на њеном челу за само три године асфалтирала преко 80 километара путних праваца,”што је више него што је аутократска ДПС власт урадила за три деценије”.

“Лако је направити поређење како се бивша ДПС власт опходила према буџету грађана, а како то чини наша домаћинска самоуправа. Када је дошло до промјене власти, ДПС је у општинској каси оставио милион и по евра. Та цифра је сада преко седам милиона! За само три године у потпуности смо реконструисали 5 квартова, изградили 2 комплетно нова парка, 4 дјечија игралишта. Грађани свакодневно кажу – Марко Ковачевић уради више за пар мјесеци него ДПС за 30 година”, истичу у НСД Никшић.

Додатно, како кажу, крају приводе адаптацију Дома револуције, граде нови Ватрогасни дом и отпочињу санацију депоније Мислов до.

“Жмуре партијци из ДПС-а на то да садашња власт пројекте финансира из штедње електричне енергије, док је њихова узимала кредите, подижући новац који ћемо са каматама по којима је узет вишеструко вратити. На самом крају, позивамо их да слободно кажу којим то клановима било ко из НСД нешто дугује, јер знамо да таква особа не постоји, за разлику од њих који су се недавно уживјели у одређене сцене из трилогије Кум”, закључују у ОО НСД Никшић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “НСД Никшић: ДПС ових дана тренира за дуготрајан боравак у опозицији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *