ИН4С

ИН4С портал

Дајковић: Да је Вучић ово што је рекао хрватски министар, не би се могло живјети од НВО сектора и опозиције

1 min read

Предсједник СЦГ, Владислав Дајковић, оштро је осудио изјаву хрватског министра Вањских послова господина Грлић-Радмана о Резолуцији о Јасеновцу, али и о предлогу изгласавања иницијативе о такозваном “Божићном устанку”.

Дајковић је истакао да је поменута изјава директно мијешање у унутрашње прилике у Црној Гори, али и ниподаштавање стотина хиљада невино страдалих жртава у Независној држави Хрватској.

„Имајући у виду да су министри актуелне црногорске Владе, али и претходних Влада врло агилно и промптно реаговали на много безазленије изјаве о заштити српских интереса у Црној Гори, а које су долазиле са званичних адреса из Београда, сматрам да МВП мора упутити Протестну ноту Влади Републике Хрватске због несмотрених изјава њиховог министра. Најзад, да је неким случајем предсједник братске Републике Србије Александар Вучић дао изјаву попут ове коју је дао министар Радман-Грлић тло се не би смиривало данима због разних НВО организација, “интелектуалаца” и црногорске опозиције“, истакао је Дајковић.

Он је истакао да је ово прилика да црногорске власти покажу да им Србија, па и предсједник Вучић нису једине политичке мете и једини трн у оку.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

33 thoughts on “Дајковић: Да је Вучић ово што је рекао хрватски министар, не би се могло живјети од НВО сектора и опозиције

  1. Vladislav Dajkovic je sa pravom osudio izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova a trebalo bi i ostali političari Crne Gore a I narod.

    71
  2. Ovom izjavom hrvatskog ministra spoljnih poslova o Jasenovcu crnogorci konačno mogu da vide šta im hrvati misle i žele a ne žele im dobro ko ni Srbiji.

    78
  3. Dajkovic je upravu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao neku izjavu protiv Crne Gore bio bi satanizovan u medijima Crne Gore.

    65
    1. Дајковићу, стално се очешаваш о српску невољу и јефтино скрећеш пажњу на своје пожртвовано српство и мини странку од 1,2% подршке. Што ће ти то?

      66
      4
  4. Diplomatski incidenti kao ovaj pokazuju koliko je važno da lideri u regionu pažljivo biraju reči i deluju u skladu sa principima međunarodnog prava i poštovanja ljudskih prava.

    143
  5. Jasenovac je mesto koje svedoči o stradanjima Srba, Jevreja i Roma tokom Drugog svetskog rata, i svaka manipulacija ili relativizacija tih događaja je neprihvatljiva.

    146
  6. Srpski narod i njegovi lideri ne smeju dozvoliti da se njihovo sećanje na žrtve Drugog svetskog rata i genocida osporava ili relativizuje.

    144
  7. Očekujemo od hrvatskih vlasti da preispitaju svoj pristup i počnu da poštuju istorijske činjenice kako bi se izbegle dalje tenzije.

    126
  8. Vučićeva odlučnost u odbrani nacionalnih interesa je primer kako lider treba da se ponaša u kontekstu međunarodnih odnosa.

    130
    1
  9. Međunarodna zajednica bi trebalo da osudi svaki pokušaj revizije istorije i negiranja zločina, bez obzira na to odakle dolaze.

    122
  10. Rezolucija o Jasenovcu je ključna za sećanje na žrtve ustaškog režima i važna je za sučeljavanje sa prošlošću radi izgradnje budućnosti zasnovane na miru i poštovanju.

    137
  11. Srbija je posvećena izgradnji dobrih odnosa sa svojim susedima, uključujući i Hrvatsku, ali to zahteva reciprocitet i poštovanje istorijskih istina.

    121
  12. Hrvatski ministar spoljnih poslova pokazuje nedostatak diplomatije i poštovanja prema istorijskim činjenicama svojim izjavama o Jasenovcu. To nije prihvatljivo u savremenoj diplomatiji.

    113
    1
  13. Hrvatski ministar spoljnih poslova, Grlić-Radman, iznosi štetne izjave koje podstiču antisrpsku propagandu. Takvo ponašanje nije prihvatljivo u diplomatiji.

    245
    0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *