ИН4С

ИН4С портал

Калуђеровић савјетовао Звицера да отрују Борету у затвору

1 min read

Фото: Лука Зековић

Цетињанин Ненад Нено Калуђеровић предлагао је да се у спушком затвору убије Саша Борета, један од оптужених за ликвидацију полицијског инспектора Славољуба Шћекића 30. августа 2005. године.

Чинио је то током телефонске комуникације са шефом кавачког криминалног клана Радојем Звицером, средином октобра 2020. године.

Након што су њихове колеге, како тврде из Специјалног државног тужилаштва (СДТ), убиле двије особе у Спужу и у истој кући отеле високопозиционираног члана шкаљарског криминалног клана Мила Радуловића, њих двојица коментаришу дешавања и ко се све “упецао” на замке које су сервирали из Капетановог телефона.

Прије него је Капетан ликвидиран, а његово тијело спаљено на ломачи од гума на Ловћену, кавчани су преко његовог телефонског броја намамили неколико особа и покушали да дођу до “глава” најутицајнијих особа супарничке криминалне организације.

То им је у неколико случајева успјело, судећи према кривичним предметима формираним против чланова те групе у Црној Гори и Србији.

Калуђеровић у том контексту поручује Звицеру да Капетан не смије још дуго да живи, изражавајући бојазан да због посљедњих дешавања могла да им упадне и полиција.

“Ништа сам не иде ниђе, он не смије још дуго да живи да мурија не упадне и ако упадне, морају да га убију јер он не смије да прича никоме више ништа”, пише Цетињанин 18. новембра 2020. године.

“Неће ваљда упадати”, одговара му Звицер.

“Ако се дигла фрка, ђе ће тражити ове што су нестали, без код нас”, констатује Калуђеровић.

“Нисмо га у кућу довели ђе живимо”, каже Звицер.

Шкаљарац Дамир Хоџић и његов зет Адис Спахић убијени су 14. октобра 2020. године.

У истој кући у Стањевића рупи надомак Спужа, тада је отет и Радуловић – након што су га искористили да у замку намаме неколико чланова супраничке криминалне групе, убили су га и његово тијело спалили на ломачи од аутомобилских гума на Ловћену…

Вијести су раније објавиле транскрипте Калуђеровића и Звицера од тог дана – Цетињанин је тада “чистио” пут аутомобилу у ком су били Вељко Беливук и Марко Миљковић…

КАНТИНА ЗА ТРОВАЊЕ

Калуђеровић истога дана на Скај апликацији пита Звицера је ли им играч “и даље за бригу”, а овај му одговара ко се ухватио у замку:

“Борета и Шклемпо стари му вјерују”.

Тим надимком звали су тадашњег шефа шкаљарског клана Јована Вукотића.

Калуђеровић потом додаје мислећи на Борету: “Глиста, све му је*ем”, а Звицер одговара да је тај Будванин уредно на криптованој апликацији, упркос томе што је притворен у Спужу.

“Да, да, активан фул”, пише Звицер.

“Њега не можемо дохватити, а Шклемпа би ми било милије него све ове и још да ми милион даш, рекао бих само Шклемпа”.

Потом се осврће и на притвореника:

“Њега морамо тровати, само како, то треба виђети”.

“Само њега”, одговара Которанин.

“Преко кантине”, предлаже Калуђеровић.

“Не крепава пас”, констатује Звицер.

Цетињанин понавља: “Преко кантине у кафу”…

“Немамо људе за то”, одговара Звицер.

“Ма тамо су 90% лоши, никакви”, сагласан је Калуђеровић.

Ништа сам не иде ниђе, он не смије још дуго да живи да мурија не упадне и ако упадне, морају да га убију јер он не смије да прича никоме више ништа”, пише Цетињанин 18. новембра 2020. године, четири дана након што је отет Миле Радуловић Капетан

УБИСТВО ШЋЕКИЋА

Борета је један од оптужених за убиство виског полицијског функционера, у процесу дугом 19 година.

Он, Љубо Вујадиновић, Саша Борета, Љубо Биговић и Милан Чила Шћекић у више судских поступака осуђивани су на по 30 година затвора због убиства Шћекића, али су пресуде константно укидане и случај је и даље пред Апелационим судом.

Шћекић је убијен прије 19 година у подгоричком насељу Толоши. Испред породичне куће – тог 30. августа 2005. године погођен је са више хитаца из аутоматског оружја.

Вујадиновић и Милан Чила Шћекић, према тврдњама тужилаштва, директни су извршиоци убиства тадашњег начелника Управе за општи криминалитет.

Истом оптужницом Борети и Биговићу на терет је стављено да су организовали ту ликвидацију. Сада покојни Алан Кожар осуђен је на шест година затвора за бомбашки напад на “Сплендид”. У оптужници се наводи да је група уцјењивала инвеститора који је градио тај хотел у Бечићима да купи и земљишну парцелу поред, што је он одбио, након чега је почела серија бомбашких напада.

Инспектор Шћекић, пише, био им је на трагу, због чега је ликвидиран…

Детаљи оптужнице СДТ-а

Специјални тужиоци тврде да је Калуђеровић најприје “чистио” пут члановима кавачког клана док су из Спужа ка Котору превозили отетог шкаљарца Мила Радуловића, а потом учио једног од вођа те криминалне групе, Слободана Кашћелана, како да се ријеши лешева претходно убијених Барана Дамира Хоџића и Адиса Спахића.

То се наводи у оптужници Специјалног државног тужилаштва (СДТ) поднијетој против 31 члана те криминалне групе, коју је према тврдњама истражитеља формирао Радоје Звицер.

Шкаљарац Дамир Хоџић и његов зет Спахић, који није имао криминални досије, убијени су 14. октобра 2020. године у Спужу. Радуловић је тог дана отет, а ликвидиран је након двомјесечног злостављања и изнуђивања информација о шкаљарцима.

Специјални тужиоци дошли су до доказа да је Кашћелан истог дана када су двојица Барана убијена, а трећи отет, преко криптоване Скај апликације о томе обавијестио Калуђеровића.

Тужиоци тврде да су чланови Звицерове криминалне организације постали Милан Вујотић, Кашћелан, Калуђеровић, Вељко Беливук, Марко Миљковић, Стеван Краљевић, Владимир Вучковић, Радоје Живковић, Драган Кнежевић, Ратко Живковић, Небојша Јанковић, Дарко Прелевић, Давор Перовић, Благоје Гашић, Дејан Гашић, Никша Перовић, Милош Радоњић, Петар Ђуровић, Раде Гаровић, Мерсудин Чалаковић, Марко Килибарда, Александар Пауновић, Никола Спасојевић, Радован Мујовић, Милан Кнежевић, Александар Драгићевић, Зоран Кажић, Александар Љумовић, Борко Бешовић и Бојан Бешовић.

У оптужници су јасно наведене улоге свих у троструком убиству.

Против Звицера поднијето је више оптужница.

Извор: Вијести

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *