ИН4С

ИН4С портал

Тајна судбина Америке: Невидљиве струје тајних друштава

1 min read

Пише: Драган Млађеновић

Данас је и деци јасно да су ту преамбициозну и утопијску акцију стварања једне и јединствене Светске државе, брисањем граница националних држава и идентитета, пре више од два столећа покренули водећи амерички масони, такозвани Оци Отаџбине.
Сједињене америчке државе су, дакле, нуклеус те Светске државе у формирању и тог униполарног света који жели да без конкуренције апсолутистички господари нашом планетом.

Неки паметан човек је приметио да „Бог не може да измени прошлост – то могу само историчари“.
Историчари не могу да знају за све лабораторије и собе „испуњене димом“ у којима невидљиви моћници овога света стварају историју. Ти моћници, разумљиво, не желе да се истина о њиховом деловању сазна, јер они у својим скривеним собама планирају зло – кризе, сукобе, ратове и најразличитије људске трагедије. За разлику од званичних историчара који папагајски понављају „утврђене истине“, историчари ревизионисти непрестано трагају за стварним узроцима историјских догађаја.
У предговору своје изврсне књиге „Права историја розенкројцера“ („The Real History of the Rosicrucians“ New York, 1977, p. А), историчар мистичке и окултистичке повести Артур Едуард Вејт (Arthur Edward Waite, 1857–1952) бележи следеће запажање: „Испод широке плиме историје теку невидљиве струје тајних друштава, које често, у дубини, одређују промене које ће се догодити на површини“.
Слично мисли и британски премијер Бенџамин Дизраели (Benjamin Disraeli, 1804–81). Он сматра да је „велики део Европе, о другим земљама да и не говоримо, прекривен мрежом тајних друштава. Који су њихови циљеви? Они не желе уставне власти. Они желе да промене власништво над земљиштем, да отерају претходне власнике и да укину црквени систем“. (Неста Вебстер, „Тајна друштва и субверзивни покрети“, Београд, 2005, стр. IV)

Масонска револуција

Уобичајено тумачење узрока Америчке револуције из 1776. које налазимо у уџбеницима историје САД-а, јесте да се радило о родољубивом отпору страном опорезивању, на које се није могло утицати. Овај наводни узрок пада у воду када се има у виду да је енглеска власт опорезивала колонисте мање од 1% националног бруто производа. Чини се да је био посреди много јачи разлог који је нагнао америчке колонисте на општу побуну против британске власти.
Амерички Слободни зидари су, истина, много касније, поносно признали да су они заслужни за оснивање Сједињених америчких држава, јер су они планирали, изазвали, водили и успешно окончали Америчку револуцију у којој је створена Америчка федерација. Међутим, остали су ипак дужни објашњења о стварним узроцима и циљевима овог великог епског преврата и изузетно значајне прекретнице у светској повесници.
Подсетимо се, најпре, неких података и чињеница из историје америчке масонерије.
Прве америчке слободно–зидарске ложе су осниване у првој половини 18. столећа у пристаништима источне обале у којима су пристајале лађе са свих континената.
Бенџамин Франклин (Benjamin Franklin, 1706–90) је 1730. у својим новинама дао ближа објашњења о новооснованим ложама, а ложа у Филаделфији, у коју је касније био примљен и сам Франклин, важи за прву ложу у Америци.
Те 1730. године је из Енглеске именован Провинцијални Велики Мајстор – Данијел Кокс (Daniel Coxe) из Берлингтона–Њу Џерзи, који је од војводе од Норфолка (Duke of Norfolk) добио патент за Њујорк, Њу Џерзи и Пенсилванију.
Млади Бенџамин Франклин се 1731. године нашао међу оснивачима филаделфијске ложе „Свети Јован“ (St. John), а већ три године касније (1734) постао је и њен старешина. Од Кокса, Франклина и њихове ложе „Свети Јован“ потекле су замисао и иницијатива о уједињењу америчких колонија у савез слободних и од Британије независних држава. Они ускоро оснивају велике ложе у Пенсилванији (1731), Масачусетсу (1733), Вирџинији (1741), Каролини итд.
У слободно–зидарско братско коло ухватио се 4. децембра 1752. године и Џорџ Вашингтон (George Washington, 1732–99), главнокомандујући америчке војске у Рату за независност од Британије (1775–83) и први председник нове државе САД (1789–97).

Џорџ Вашингтон, масон и први председник САД од 1789–97.

Међу првим америчким масонима били су и други такозвани Оци Отаџбине као што је знаменити Томас Џеферсон (Thomas Jafferson, 1743–1826), трећи председник САД (1801–09). Током Рата за независност Џеферсон је био председник одбора за израду Декларације о независности, која је уз његову дораду прихваћена 4. јула 1776. године. Значајан је податак да од педесет шест потписника ове Декларације само њих петорица нису припадали масонском братству.
Декларацијом је проглашено уједињење слободних и независних колонија, чиме је прекинута везаност за Британију. Томас Џеферсон је постао први гувернер Вирџиније, док су дванаесторица његове масонске браће постављена за гувернере осталих дванаест држава. Џеферсон је имао блиставу политичку каријеру: био је први гувернер Вирџиније (1789–91), основао је Демократску странку (1803), био је секретар Џорџа Вашингтона, првог председника САД (1790–93) и коначно, и сам постао председник САД (1801–09).
`Бостонска чајанка`
Догађај који је тајно планиран у бостонској ложи „Свети Јован“ (St. John`s Lodge), а који је вешто испровоцирао и разбеснео британску власт, јесте такозвана „Бостонска чајанка“. Тада је група чланова ове ложе, прерушена у Индијанце, у бостонској луци побацала у море сандуке пуне чаја. Провокација је успела, и Британски парламент је донео закон по коме се лука затвара, а енглеске трупе селе у Масачусетс. Ова одлука је, разумљиво, изазвала буру протеста у свим америчким колонијама. Масонски прваци су затим упутили позив да се све колоније уједине у Федерацију.
Бенџамин Франклин, велики мајстор ложе у Филаделфији, схватио је економске законитости, зло од дужничког ропства и истински узрок револуције. Када су га једном приликом у Лондону питали како објашњава напредак који постижу америчке колоније, одговорио је: „Веома једноставно – узрок је у томе што ми у колонијама издајемо сопствени новац. Он се зове `Колонијални запис`, и ми га издајемо у правилној сразмери према трговини и промету робе“. (Х. С. Кенан, „Банка федералних резерви“, стр. 211) Суштина је заправо у томе да се колоније нису користиле својим овлашћењима да штампају новац како би изазвале инфлацију, а резултат ове мудре и родољубиве економске политике био је просперитет америчких држава. Франклин је затим објаснио да је „одбијање краља Џорџа Трећег да колонијама дозволи да воде један часни колонијални систем, који је обичног човека ослободио замки манипулатора новцем, био вероватно најважнији узрок Револуције“. (Х. С. Кенан, Исто дело, стр. 212)
У јануару 1774. године Велики мајстор Бенџамин је обезбедио и конкретну помоћ француске владе, позајмивши суму од три милиона ливри за куповину оружја за америчку војску у оснивању. Трансакција је обављена са знањем и уз свесрдну подршку господина брата Вержена (Vergennes), француског министра дипломатије и старешине париске ложе „Девет сестара“ („La Loge des Neuf Sœurs“, основана 1734), којој је тајно припадао и сам Франклин. С друге стране, руска царица Катарина Друга Велика (1729–96) је одбила захтев енглеског краља Џорџа Трећег (George III, владао Британијом од 1760–1820) да пошаље 20.000 руских Козака ради гушења побуне у колонијама, што је колонијама помогло да преживе. (Olga Suir, „Let us Understand Russia – A Short Outline of Russian History”, New York, 1965, p. 10)
Сада се већ назиру обриси скривених намера тајних управитеља који су одабрали Нови континент као обећану земљу за практично остварење својих замисли о успостављању ЈЕДНЕ (УЈЕДИЊЕНЕ) СВЕТСКЕ ДРЖАВЕ. Једини пут да се ова амбициозна замисао оствари јесте – РЕВОЛУЦИЈА.

Строго чуване масонске тајне

Двери строго чуване масонске тајне о постојању супер-тајног Друштва које ради на глобалном успостављању „просветљене демократије“ отшкринуо нам је Менли П. Хол, масон 33. степена, у својој књизи „Тајна судбина Америке“. (Ma¬inly P. Hall, „The Secret Destiny of America“, Los An¬ge¬les, 1944) На 9. страници у предговору књиге читамо: „Више од три хиљаде година тајна друштва су радила на стварању темељног знања, неопходног да би се међу народима света успоставила просветљена демократија (…) све се наставља (…) и они још постоје као РЕД ИСТРАЖИВАЧА. Овај Ред је основан у Америци пре средине 17. века“. „Људи вођени тајном заклетвом за рад на стварању светске демократије, одлучили су да у америчке колоније усаде корене новог начина живота“. (Исто место, стр. 11)
Историја Новог света бележи да су први досељеници из Европе били Енглези који су допловили 1607. године. Затим су 1620. године допловили први протестантски мисионари. Велики мајстор Менли Хол тврди да су међу њима били и људи заветовани тајном заклетвом. Међу именима која је поменуо у вези са Редом истраживача јесте и име Бенџамина Френклина: „Бенџамин Френклин је говорио у име Реда истраживача и већина људи који су са њим радила у првим данима Америчке револуције такође су били чланови овог Реда“. (Исто дело, стр. 134)
У књизи „Тајна учења свих доба“ Хол нам открива тајну: „Не само да су многи од оснивача Владе Сједињених америчких држава били масони, него су добијали помоћ од тајног и узвишеног тела које постоји у Европи. Оно им је помагало да успоставе ову државу ЗБОГ ОДРЕЂЕНЕ НАМЕНЕ, знане само неколицини посвећених“. (Mainly P. Hall, „The Sec¬ret Te¬ac¬hings of All Ages“, Los An¬ge¬les, 1977, p. XCI)
Браћа на челу САД
За ову „одређену намену“ знали су само масони највише иницијације. Неки од њих су били председници Сједињених америчких држава. Ево списка који садржи само имена оних чије је чланство у масонерији непобитно доказано:
– Џорџ Вашингтон (George Wasington) први председник (1789-97);
– Томас Џеферсон (Thomas Jaferson), трећи председник (1801-9);
– Џејмс Медисон (James Madison),четврти председник (1809-17);
– Џејмс Монро (James Monro), пети председник (1817-25);
– Ендрју Џексон (Andrew Jackson), седми председник (1829-37);
– Џејмс Бјукенен (James Buchanan), 15. председник (1857-61);
– Ендрју Џонсон (Andrew Johnson), 17. председник (1865-69);
– Џејмс Гарфилд (James Garfield), 20. председник (1881);
– Теодор Рузвелт (Theodor Roosevelt), 26. председник (1901-9);
– Вилијам Хауард Тафт (William Howard Taft), 27. председник (1909-13);
– Ворен Хардинг (Warren Harding), 29. председник (1921-23);
– Френклин Делано Рузвелт (Franklin Delano Roosevelt), 32. председник (1933-45);
– Хари Труман (Harry Truman), 33. председник (1945-53);
– Џералд Форд (Gerald Ford), 38. председник (1974-77);
– Роналд Реган (Ronald Reagan), 40. председник (1980-88).
Символи масонске тајне
У предговору књиге „Тајна учења свих доба“ (Mainly P. Hall, „The Secret Teachings of all Ages“, Los An¬ge¬les, 1977, p. XCI) Велики мајстор Менли Хол обавештава своје читаоце да је ова велика тајна прикривана, али је ипак у символима приказана у Великом печату САД-а. Конгрес је усвојио Велики печат 20. јула 1782. године. На његовом нацрту су радиле чак три комисије почев од 4. јула 1776. Прву Комисију су чинили Бенџамин Франклин, Џон Адамс и Томас Џеферсон. Секретар Конгреса Чарлс Томпсон (Charles Thompson) је трећој Комисији понудио решење које је Конгрес усвојио. Хол пише да је „Велики печат потпис овог узвишеног тела – невидљивог и за знатну већину непознатог – недовршена пирамида на реверсу је грађевина која символично представља задатак којем је влада САД-а посвећена од дана свога успостављања“.
Постоји само једно могуће порекло ових символа, а то су тајна друштва која су дошла у ову земљу сто педесет година пре револуционарног рата (око 1620. када су мисионари дошли у Америку). Нема сумње да је Велики печат директно надахнут овим редовима хуманих истраживача и да „представља намену ове нације“, како су је видели и спознали „оци оснивачи“. („The Sec¬ret De¬stiny of Ame¬ri¬ca“, p. 181)
Масони – оци нације уобличили су 1782. године Велики печат Сједињених америчких држава, а њихова масонска браћа век и по касније (1935) ставила су га на новчаницу од једног долара. Нема сумње да Велики печат има огроман значај за све америчке слободне зидаре који разумеју његову скривену поруку.

Ево нас сада код кључног натписа на Великом печату са новчанице од једног долара и његове (само за посвећене) езотеријске поруке на латинском језику: NOVUS ORDO SECLORUM, односно – НОВИ ПОРЕДАК СВЕТА.
Ту се, наиме, не ради о стварању и уједињавању срећног Савеза тринаест колонијалних држава, како циљеве револуције `посвећени` тумаче `непосвећенима`, већ о нуклеусу будуће монструм-државе која ће прогутати све народе и националне државе, да би се читаво човечанство поклонило Великом архитекти Универзума. Недовршена пирамида подсећа зидаре да је посао тек започет, и да га треба окончати у неороченој будућности.
У књизи „Масонерија старих Египћана“ („Fre¬e¬ma¬so¬nry of the An¬ci¬ent Egypti¬ans“, Los An¬ge¬les, 1982, р. 70) Велики мајстор Менли П. Хол прориче: „Озирис ће се у пуном сјају подићи из мртвих и владати светом путем мудраца и философа у којима је отелотворена мудрост“.
Повратак обожавању Озириса, староегипатског бога сунца који треба да васкрсне, а представља латинског Луцифера (Светлоносца), директно супротстављеног Јединородном Сину Божјем Исусу Христу, прижељкују сви масони који знају тајну.
Религија Велике Светлости
Велики мајстор Вилијам Смит (William Smith) из Њу Орлеанса–Луизијана, својеврсним прогласом је обзнанио план и програм Луциферових слугу: „Божји план је посвећен унификацији свих раса, религија и веровања. Овај план, посвећен новом поретку ствари, направиће све ново – нову нацију, нову расу, нову цивилизацију и нову религију, религију без секти, која је већ названа религијом Велике Светлости. Гледајући у историју, лако можемо видети да је `Рука Провиђења` изабрала северњачке народе да доведу и успоставе нови поредак на свету. Записи јасно показују да 95% колониста чине северњаци – Англосаксонци. Провиђење је одабрало нордијску расу да развије Ново доба света – NOVUS ORDO SECLORUM. Велики Божји план у Америци је свитање Новога доба света“. (New Age, September 1950)
Тајна судбина Америке
Није ли ово ОДРЕЂЕНА НАМЕНА Америчке револуције и државе, и ТАЈНА СУДБИНА АМЕРИКЕ о којој говори Велики посвећени Мајстор Америчке ложе?
Данас је и деци јасно да су ту преамбициозну и утопијску акцију стварања једне и јединствене Светске државе, брисањем граница националних држава и идентитета, пре више од два столећа покренули водећи амерички масони, такозвани Оци Отаџбине. Сједињене америчке државе су, дакле, нуклеус те Светске државе у формирању и тог униполарног света који жели да без конкуренције апсолутистички господари нашом планетом.
Слободни свет глобалистичкој мочвари одговара са само две речи: NO PASARAN!
МИ ДРУГУ ПЛАНЕТУ НЕМАМО, А ОВУ НАШУ ВАМ НЕ ДАМО!

НАУКА И КУЛТУРА, недеља, 23. јуни 2024.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Тајна судбина Америке: Невидљиве струје тајних друштава

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *