ИН4С

ИН4С портал

Меденица пријетила: Рушићу и ја, није Весна криминалка

1 min read

Фото: Борис Пејовић

Весна Меденица поручивала је својевремено функционеру Демократске партије социјалиста (ДПС) Предрагу Ненезићу да ће узбуркати море и можда потопити некога, јер покушавају да је представе криминалцем.

То је чинила почетком јуна 2020. године са функције предсједнице Врховног суда, уочи рушења бесправно подигнутог зида у Крашићима око луксузних вила, чији су инвеститори њен син Милош и кум, тиватски бизнисмен Радо Гаго Арсић.

“Не знам да ли си у току, а јеси сигурно. Сјутра а зора у 7 инспектор Лакушић са асистенцијом 10 полицајаца иде да руши зид. Е сада ћу и ја да рушим без пардона. Играте игру у којој је главни лик Весна криминалка. Неће моћи. Мало ћемо море узбуркати. Можда буде и потопљених. А ја… Ништа ми није јасно???? Нећу бирати начин да разјасним”, написала је она 7. јуна 2020. године.

Током преписке у коју су “Вијести” имале увид, Меденица тражи одговорне што су кренули на њу и Милоша, наглашавајући да има пуно горих случајева о којима се ћути.

Док јој Ненезић објашњава да ће се због тога светити преко медија, којима ће дати спискове дивљих градитеља па и са “именима наших”, она упире прстом у тадашњег градоначелника Тивта Синушу Кусовца, означавајући га главним кривцем.

Специјално државно тужилаштво истраживало је изградњу тих контроверзних објеката која датира још од 2011. године и коју је Меденици и Арсићу издавала тадашња ДПС-СДП власт Тивта са градоначелником Драганом Канкарашем (ДПС) на челу.

„Изгледа да Синиша није уопште толико грешан у овом конкретном случају, као што смо мислили… осим тога што се куне у дјецу да његови позиви Подгорици нису били усмјерени у правцу да скине одговорност са себе и локалне комуналне инспекције, провјерио сам опрезно у Министарству… изгледа да не лаже”, пише Ненезић

Објекти “на пјени од мора” саграђени су уз прекорачење габарита из грађевинске дозволе, а према налазу Мреже за афирмацију невладиног сектора (МАНС), тада су извршили и дјелимичну узурпацију оближњих парцела у државном, односно власништву Општине Тиват.

Тада су саградили и два оградна зида од бетонских блокова на државном земљишту и на тај начин пресјекли ново шеталиште, због чега је МАНС поднио кривичну пријаву против Меденице и Арсића.

Преписка Ненезића и Меденице тим поводом започиње 28. априла 2020. када Меденица пише некадашњем министру туризма:

“Због зидића дигла се оволика помпа. Е сада ћу ја порадити и многима ћу ј… матер за активизам и сљепило”.

“Па наравно. Све смо били договорили и могло је лагано да прође. Али, стока неће да се буни за 1000 много горих примјера девастације простора… проћи ће и ово и биће то ОК. А многима би требало дати паприце… пи, стока гадна”, одговара јој Ненезић.

Он потом објашњава да ће тим поводом да се види са тадашњим градоначелником Тивта Синишом Кусовцем, како би утврдили “колико се може добити на времену”.

Ненезић пише да му је кум испричао дио приче и да ће, у ствари, да се састану сва тројица:

“Срам га било. Љига. Пи…”, одговара Меденица.

Сат прије поноћи, члан Главног одбора ДПС-а реферише да су од 17 до 22.30 сати причали код њега у канцеларији: “Наш пријатељ је отишао, а ја наставио са Синишом још мало”.

Меденица га пита што губе вријеме, он јој одговара да мисли да је било важно да се испричају: “Наш заједнички пријатељ је дао огроман допринос политичким побједама у посљедњих неколико година. И то се мора цијенити… Синиши је он пуно помогао и заједно смо стали иза њега кад је преузео ову функцију. Недавно је дошло до прекида добре комуникације међу њима, за мене неочекивано, тако да смо вечерас ријешили многе неспоразуме и надам се да ће се ствари поправити… потпуно смо свјесни свих Синишиних лимита, као и његове администрације. Али, морамо покушати извући максимум. Немамо другог избора”.

Изгледа да Синиша није грешан

Ненезић потом стаје у Кусовчеву заштиту, наводећи да у конкретном случају “изгледа да Синиша није грешан колико смо мислили”… Истовремено куди директора Управе за инспекцијске послове Општине Тиват Јовицу Стојковића, јер се “показао као погрешан избор”.

“Сјутра пишем детаљније… осим тога што се куне у дјецу да његови позиви Подгорици нису били усмјерени у правцу да скине одговорност са себе и локалне комуналне инспекције, провјерио сам опрезно у Министарству… изгледа да не лаже… свакако ћемо ријешити ово, договорили смо и на који начин… али и тражити да се испита комплетан појас од Крашића до Солила”…

Образлаже да му не пада на памет да брани икога, али срамним потезом назива намјеру инспекције да поруши бесправно изграђени објекат.

“Јер је ово срамота. Комунална и државна грађевинска инспекција би имала посла годину дана само да попише сву недозвољену градњу. Јовица Стојковић се показао као погрешан избор, лош човјек, одметнуо се. Међутим, комунална збиља није имала надлежност у зони Морског добра. Што их не аболира од обавезе у конкретном случају, гдје су могли мало подметнути леђа из поштовања и обавезе”.

Меденица, међутим, тврди да је из Министарства одрживог развоја и туризма (МОРТ) речено да је то надлежност комуналне, “али је Кусовац рекао да он то не може”.

“Могло се локално завршити. Сада је тешко извући се. Но бију ме вјетрови вјечито мимо било кога. Лаже те Кусовац”.

Она потом говори да је сада узалудно причати било шта.

“Кренуло је шеталиште од нас и 30 м и стало. Не може ме нико убиједити да није постојала намјера. Ту је суштина а не у посљедици која је вишеструка и мене погађа. Но погађало ме и теже и мучније, па дако и ово прође. Издржаћу или ће и други осјетити кунем ти се”, поручује Меденица.

Она се захваљује Ненезићу и говори му да се више не оптерећује тим случајем.

Одговара да неће то пустити тако лако и најављује отварање нових жаришта: “А, не, не…ово не пуштам… имам план. Отворићемо нова жаришта на пуно осталих мјеста… ја ћу се бавити тиме. Па ћемо да видимо ко кога штити и ћути о неупоредиво већим узурпацијама простора. Тако ћемо и да скренемо пажњу са овога… вјеруј ми да ни ја нисам знао за многе дивље подухвате, није ми то ни посао. Али, сада ће бити. Не знаш колико сам упоран, кад се заинатим”.

Он јој потом шаље списак са именима дивљих градитеља и узурпатора државне имовине, а она констатује да је ријеч о позамашном документу.

“Нисам баш оволико очекивао. Е сад ћемо мало да отворимо причу по медијима. Само да пажљиво погледамо и да не поткачимо неког нашег… или да опалимо рафално. Нисам паметан”.

“Ја сам ничија изгледа”, одговара тадашња шефица правосуђа.

“Сад си ме баш насмијала. Хахаххахаа… таман тако испада. Ужас”.

Избори су, стрпи се

Почетком јуна исте године, Ненезић обавјештава Меденицу да није у медије постио ништа из оног извјештаја, правдајући то могућим локалним изборима у Тивту.

“Нисам пустио у медије ништа још из овог извјештаја, јер постоји могућност да избори у ТВ буду 5. јула. То би нам направило штету. Уколико се нађе начин да се локални споје са парламентарним, онда све ово иде одмах у јавност. Боље прије, него касније. И то онда скреће пажњу на све остале безобразне дивље градње”.

Меденица га, међутим, куди:

“Ни оно прво нијесте послали. Ја сам га дала Премијеру. Ни овдје нема ниједно ‘име’ кога не треба дирати, а ја их знам.

На мене и Гага се сломило зато што је то Кусовац хтио. Срам га било. Што рече Премијер, што шеталиште не почеше од почетка него од краја. Сада је ово већ добило форму посланичког питања и Милош ми страда ни крив ни дужан. О свему овоме није имао појма а поста жртва. Ван себе сам. Но консолидоваћу се и неког ће добро забољети”.

“Мене више брига за све. 40 г радим за државу и са њим а зид који се ногом може срушити треба да ме компромитује. Е за то неко мора да плати. Вјеруј ми”.

Ненезић се правда да списак може одмах “да пусти”, али “већ 15 дана вијећамо око дана избора”.

“Кунем ти се, Кусовац је гњида, али није преварио у овом случају. Од страха”.

“Зашто је почео шеталисте од наших кућа????????”, пише Меденица.

“Е то не знам”….

Пар дана касније, Меденица му јавља да крећу багери за рушење…

“Не знам да ли си у току, а јеси сигурно. Сјутра а зора у 7 инспектор Лакушић са асистенцијом 10 полицајаца иде да руши зид. Е сада ћу и ја да рушим без пардона. Играте игру у којој је главни лик Весна криминалка. Неће моћи. Мало ћемо море узбуркати. Можда буде и потопљених”…

Она касније шаље да се “Милош мој” ангажовао дебело и да је уочио да из Кртола никога на списку нема.

“Све пљувачи државе из ДФ, УРЕ, власници опозиционих листова и многи други на које нећете и не смијете. Све је сликао и сада ћу ја сјутра почети објављивати да бих њега заштитила, јер он је врло рањив. Ја и Гаго ћемо ово преживјети као и много друго, али он пострада ни крив ни дужан”.

Кривична пријава и срушен зид

МАНС је поднио кривичну пријаву против Меденице и Арсића, оптужујући их да су починили кривилчна дјела – противправно заузимање земљишта и грађење објекта без пријаве и документације за грађење, али то није резултаирало процерсуирањем сина тадашње предсједнице Врховног суда и њеног кума, ДПС-у блиског тиватског бизнисмена.

Урбанистичко-грађевинска инспекција тадашњег Министарства одрживог развоја и туризма (МОРТ), почетком јуна 2020. срушила је бесправно изграђене зидове на траси јавног шеталишта.

МОРТ којим је тада руководио премијер Душко Марковић (ДПС) претходно је одбио захтјев за слободан приступ информацијама МАНС-у који је у јуну 2020. тражио на увид сва рјешења инспекције у вези са дивљом градњом на обали мора у Крашићима, на државним парцелама испред вила Меденице и Арсића.

МОРТ је у рјешењу о одбијању захтјева МАНС-а навео да би “објелодањивање тражене информације значајно угрозило интерес вршења службене дужности овог Министарства, а самим тим и даље планирање и вршења инспекцијског надзора”.

Пуштај списак или га ја шаљем медијима
Ненезић данима “врти” Меденицу око објављивања у медијима списка дивљих градитеља, а она му пријети да ће то учинити она, ако он већ неће…

“Гаго ми вели да има доста наших на овом списку. Али, је бих све пустио у јавност. Шта мислиш”, пита Ненезић.

Меденица каже да има, али му говори да то дâ медјима и сугерише којима.

Ненезић одговара да је већ дао једном дневном листу, али да је прича застала због могућих избора…

“Све треба пустити, ако и нећете, ја ћу и то са сликама”, каже Меденица.

“Небитно. Мени је притисак на милион због овог безобразлука, а теби на милијарду. Хоћемо ли да ово сад пустимо у комплету? Мени је стигло прије сат времена… И знамо за то само само нас троје. Ти, Гаго и ја… а ја знам како ћу… можда то и није уопште тако лоше ни за изборе. Свакако се убисмо, у сваку кућу смо ушли. И добили би апсолутну већину поново да су избори били 5. априла, иако ми то нико осим Предсједника није вјеровао”.

“Пуштај или ћу ја”, поручује Меденица.

“Ја сам ти још онда рекао да је то најбољи начин. Онај извјештај је био непотпун, страх их је било да све одраде, срам их било. Па сам чекао допуну. А и локални избори су ми били проблематични, јер још немамо датум… договорено. Дај ми два дана маx. да организујем”…

“Само ме чувај, молим те. На све су спремни, а ја сам овдје са фамилијом. Већ сам имао два физичка сукоба у протеклих годину дана у овом гротлу од Тивта, које почиње да личи на Будву. А имам 50 година и брука је да се са дјецом од 25-30 година хватам за врат. Ужас”, пише Ненезић.

“Не секирај се. Нијесам те до сада помињала, па нећу ни даље”, одговара Меденица.

 

Извор: Вијести

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

6 thoughts on “Меденица пријетила: Рушићу и ја, није Весна криминалка

  1. I… ova opasna protuva je dva mandata bila Predsjednica Vrhovnog suda CG.(!) A pokušala i treći mandat, da pravnim nasiljem ostane na Vrhu. Da kriminalno trguje presudama, stičući stanove i milione. Zato se bestidno pirlitala, što je frapantno odudaralo od dobrog ukusa ocvale dame i pogotovo ozbiljnosti funkcije koju je obavljala.

    20
  2. Jadnici jadni gladni čitav život! Svega im je bilo malo tim prvim ljudima u DPS i njihovim kumovima i ljubavnicama i ljubavnicima. Nikada se nece najesti. E oni su sirotinja, bogata sirotinja bez duše. A obicni ljudi vracajau kredite i rade po dva posla.

    20
  3. VESNA JE ISTINSKI SAMO NEUSPELA FIZICKA RADNICA IZ KOMBINATA TEKSTILNOG A ZBOG SLABIH MORALNIH KVALITETA …SVE OSTALO JE OCIGLEDNO NEZAKONITO OD OBRAZOVANJA DO VASPITANJA … I ODRAZ BESTIDJA DPSA I NJEGOVIH STRANIH ROBOVLASNIKA .

    20
    1. Igra se unaprijed projektovana kriminalna igra. Sve se radi da tru godine ISCURE bez donošenja presude! A onda je VEKI slobodna žena…

      17

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *