ИН4С

ИН4С портал

Вучић: Не очекујем да ће Црна Гора усвојити Резолуцију о Јасеновцу, нисам од њих никада ништа тражио!

Предсједник Србије Александар Вучић осврнуо се на понашање званичне Подгорице према држави Србији у последње вријеме које је све, само не пријатељско и добросусједско.

Он је нагласио да никада никога у Подгорици није позвао и тражио нешто.

– Да будемо сасвим јасни, чујем да се жале на притисак Београда. Хоћу да кажем да лажу, ниједном их нисам позвао, нисам им ништа тражио. Нисам ја поменуо Еезолуцију о Јасеновцу већ они и на сваком мјесту говоре како смо ми били некоректни по питању Резолуције у Сребреници Замислите ви узмете мотку, 50 пута ме ударите, полупате ми лобању и кажете ми стварно је био некторектан све вријеме се померао на лијеву страну. Они кажу: Ми смо ударили по Србима, имали смо покварене амандмане, али нема везе љути смо јер је Србија то замјерила… А ми нисмо упутили ноту или протјерали њиховог амбасадора, само смо рекли шта се десило. Али, ми смо криви зато што смо рекли да нисмо одушевљени – казао је Вучић на ТВ Пинк.

Он је додао да не очекује да Скупштина Црне Горе усвоји Резолуцију о геноциду у Јасеновцу.

– Ако донесу ту резолуцију, честитам им, ако је не донесу потврдиће се оно што сам говорио, да је неће донијети. Ако је донесу ја ћу рећи: Извините, моја процјена је била погрешна. Немам никакав проблем, код мене су ствари чисте. Ја очекујем да је не донесу, а ако је донесу честитаћу им – додао је он.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

35 thoughts on “Вучић: Не очекујем да ће Црна Гора усвојити Резолуцију о Јасеновцу, нисам од њих никада ништа тражио!

  1. Манда је постао већи Еуропејац од Мицхеја преваре. Слушам га од када је засио у фотељу предсједника ,други човјек. Његово лицемерје ће се обити о главу његовој партији.

    160
    1
  2. Predsednik Vučić koji uvek dobro proceni situacije u svetu je izjavio da neočekuje da Crna Gora izglasa rezoluciju o genocidu u Jasenovcu i da to ni on ni niko iz Srbije nije od Crne Gore tražio.

    243
  3. Niko iz Srbije neočekuje od Crne gore da izglasa rezoluciju o genocidu u Jasenovcu niko joj to iz Srbije nije ni tražio.

    235
  4. Gledam reportažu iz Zelenike pre neki dan. Na plaži u junu majka sa decom ,jedini gosti na plaži.
    Toliko o usvajanju rezolucije.
    Ali to je početak.

    261
  5. Осећам разочарање што Црна Гора није показала спремност да усвоји Резолуцију о Јасеновцу. Важно је да се не заборављају страдања из прошлости и да се ода пошта жртвама.“

    250
  6. Svako ko razumno razmišljai shvata situaciju kao Vučić ne može da se nada u to da će Crna Gora ovoga puta stati na stranu Srbije i srpskog naroda.

    257
  7. Crna Gora nam se sve vreme predstavljala lažno kao prijatelj jer su usvajanjem rezolucije o Srebrenici i dokazali i pokazali upravo suprotno.

    252
  8. BRACO CRNOGORCI NEMOJTE OSUDJIVAT JASENOVCE …NISTE VI NI NINBERG NI KPJ KPCG NI CETNICI NI VASINGTON DA DRAZU ODLIKUJETE …ITD., NIT STE MUSOLINI BENITO DA PROTERUJETE NDH DJE GOD ITALIJA VLAST IMALA PO DALMACIJI …

    240
  9. Vučićeva izjava odražava realističan stav prema regionalnim odnosima i istorijskim pitanjima. Njegovo priznanje da ne očekuje usvajanje Rezolucije o Jasenovcu od strane Crne Gore pokazuje razumevanje složenosti balkanske politike.

    244
  10. Gospodine Vučiću, ako vam sjutra, na VIDOVDAN, antisrpska MIRDITA bude divljala po Beogradu, onda više nema Srbije!

    229
    4

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *