ИН4С

ИН4С портал

Вукићевић: У Црној Гори живи на хиљаде људи без држвљанства; Треба да се постигне шири консензус о питању двојног држављанства

1 min read

Посланица Демократске народне партије (ДНП) Маја Вукићевић је изјавила да у Црној Гори живи на хиљаде људи који немају држављанство, те да је то социо-економско питање, због чега је важно коначно регулисати питање двојног држављанства. Поручила је да је циљ да се отвори дијалог, а не да се ишта намеће, као и да треба да се постигне што шири консензус о питању двојног држављанства.

„Мени је данас телефон пун података колико ме тих породица само из Бара контактирало, чија су дјеца рођена овдје. Имам примјер дјевојке која до 16. године није имала ниједно држављанство, ни држављанство по поријеклу родитеља ни по рођењу. Ово је питање које се тиче прво њих“, рекла је Вукћевић.

Подсјетила је да у Црној Гори данас живи на хиљаде Руса, Украјинаца, Турака који имају црногорско држављанство и већа права од многих грађана Црне Горе.

„Зашто та једнака права не би имали и неки људи који су и рођени у Црно Гори, неки сада живе овдје, а немају држављанство, неки су у Србији. Никоме није циљ да прави изборни инжењеринг, да повећава број бирача и мијења бирачку структуру“, казала је Вукићевић.

Она је истакла да је најжешћи противник тога да о нама у Црној Гори одлучују људи који живе негдје друго.

„Ми смо 30 година то имали на сцени па се многи од ових који су сада гласни нису оглашавали него им је то стање апсолутно одговарало. Нико не жели да било ко ко живи ван територије Црне Горе одлучује о грађанима Црне Горе“, рекла је Вукићевић, преноси Борба.

Додала је да је циљ био да се иницира споразум са Србијом, односно покрену разговори.

„Нама је приоритет да се заштити Црна Гора, да имамо јасно дефинисано питање пребивалишта и да постоји сарадња и са стране Србије и са стране Црне Горе“, рекла је Вукићевић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Вукићевић: У Црној Гори живи на хиљаде људи без држвљанства; Треба да се постигне шири консензус о питању двојног држављанства

  1. VIDOV DANE !!!! SVETLO SE VIDI !!! GOTOVA JE ZMIJA OKUPATORSKA!!!! каже:

    MAJO LAVICE SRBSKOG RODA!!!!
    KRATKO JASNO I CASNO SI ODUVALA LELEMUDE!!!!
    SESTRE SRBKINJE IMA NAS KOJE SMO TU I NE BRINITE VEC SE SABIRAJMO I NASA BRACA SU TU
    KAO I UVEK CEKAJU NA NAS UZVIK!!!!
    ZA KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU !!!
    SVICE ZORA MOJ SRBINE !!!!
    SVAKO KO IMA GENETSKI KOD SRBSKOG RODA JE NA SVETIM ZEMLJAMA I POMORSKIM ZA VIJEK I VIJEKOVA !!!!
    AMIN!!!
    MIR BOZIJI MILE SESTRE, DRAGA BRACO I ZLATNA OMLADINO !!!!
    VIDOVDAN JE SRBSKI OD VAJKADA BIO I KO TO NAMA DANAS DAJE ODOBRENJA NA NASOJ ZEMLJI????
    ALO NEZNLICE POSTUJTE ONE KOJI SU SVOJE ZIVOTE DALI ZA NASU RODNU GRUDU I SLOBODU!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *