ИН4С

ИН4С портал

Милатовић: За амбасадоре били предложени најбољи пријатељи Спајића и Ивановића који немају повезаност са дипломатијом

1 min read

Јаков Милатовић

Најбољи пријатељи премијера Милојка Спајића и министра вањских послова Филипа Ивановића, који немају никакву повезаност са дипломатијом, били су предложени за амбасадоре Црне Горе у неким државама, казао је предсједник државе Јаков Милатовић.

Он је новинарима, након конференције коју је организовао Центар за грађанско образовање (ЦГО), рекао да је мислио да је завршено са таквим именовањима у Црној Гори, али да очигледно није.

„Неки од најбољих пријатеља предсједника Владе и министра вањских послова без икакве повезаности са дипломатијом су били предлози за амбасадоре“, навео је Милатовић.

Он је истакао да се нада да ће у наредном кораку Влада много одговорније приступити том процесу.

Упитан ко су ти пријатељи Спајића и Ивановића, Милатовић је рекао да треба питати Владу ко су предлози за амбасадоре у Берлину и Мадриду.

Он је казао да су послали пет имена на мишљење скупштинском Одбору за међународне односе.

„Након расправе на Одбору, ја ћу се додатно одредити“, навео је Милатовић.

Како је рекао, добили су укупно осам предлога, од којих су два вратили Влади.

Упитан о којим предлозима за амбасадоре ће Одбор расправљати, Милатовић је казао да се ради о амбасадорима у Мађарској, при ОЕБС-у, у Швајцарској, Словенији и Сјеверној Македонији.

Он је истакао да је био разочаран начином на који је Влада приступила именовању амбасадора.

„Имена која су дошла, оних 16 имена која су дошла до мене у првом кругу политичких консултација, нијесу била на ниову очекиваног“, подсјетио је Милатовић.

Он је казао да прво са тим особама није разговарао ни Спајић ни Ивановић, чиме је, према оцјени Милатовића, показана неодговорност према процесу и према дипломатској мрежи и људима који треба да представљају Црну Гору.

„Једина институција у држави која је разговарала са кандидатима сам ја, а у тим разговорима уочио сам много нелогичности, неки кандидати су имали двојна држављанства“, додао је Милатовић.

Он је навео да неки од кандидата нијесу били на фону државне вањске политике Црне Горе.

„Био сам врло изненађен да предлог за амбасадора у Москви буде особа која није на фону државе спољне политике Црне Горе“, рекао је Милатовић.

Он је, упитан да прокоментарише одлуку о Тринаестојулској награди, рекао да није детаљно упознат о томе.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Милатовић: За амбасадоре били предложени најбољи пријатељи Спајића и Ивановића који немају повезаност са дипломатијом

  1. Andrija Mandic kad vec glumi Dale Lamu trebai bi da se svima nama koje je pozvao da damo glas Milatovicu sada se javno izvini jer smo prevareni,ovahje gori od Mila!

  2. Nemas ni ti s mozgom i postenjem pa si i dakje predsjednik drzave ali ne i onih koji su te glasali jer radis protiv istih .Spijuncino zapadna!

  3. А ко би ми Јаков тражио једну цигарету пошто их немам понудио бих му сат.А,ако би био зачуђен како да пуши сат,рекао бих му :“не мораш сат,можеш пола сата“

    12

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *