ИН4С

ИН4С портал

Вучић: Видовдан је дан када смо побиједили, а не изгубили; То је најважнији дан за Србе

Фото: ЕПА

У Србији се данас низом манифестација обиљежава национални празник Видовдан, као и 635. годишњица Косовског боја.

У Манастиру Раваница служен је парастос и одражана је литургија, након чега је одржана свечана сједница Владе Србије. Положени су и венци на Споменик Косовским јунацима у Крушевцу.

Централну манифестацију у Крушевцу предводи предсједник Владе Србије Милош Вучевић који је поручио да је Видовдан угаони камен наше културе и националног идентитета, али и подсјетник на кључне тренутке и искушења кроз које смо као народ прошли у историји.

Он је истакао да је Видовдан јавна исповјест колективног сјећања које опомиње и буди, храбри и бодри, крепи и учи, али и дан када смо побиједили, а не изгубили. Видовдан је грађанима честитао и предсједник Србије Александар Вучић.

нагласио да жели, на тај дан када се сећамо прошлости, да укаже колико се Србија променила, како је губитнички дух постао победнички, са истом жељом амбицијом и циљем да се Србија мења још снажније и убедљивије у будућности.

„Данас је Видовдан, најважниј дан за нас Србе. Срећан вам празник, срећан вам Видовдан. Будућност је у вашим рукама и сугран сам да још много, много тога доброг можемо и морамо да урадмо за нашу Србију“, рекао је председник у кратком обраћању у видео поруци објављеној на Инстаграм профилу Будућност Србије.

Председник је подсетио да се на Видовдан обично прича о пошлости о свему ономе што је обележило наше животе и животе претходних генерација.

Навео је да је дошао на терасу Председништва да пошаље поруку и да на симболичан начин покаже колико нам је важна будућност „не само земље предака наших, већ земље деце наше“.

Додао је да је парафразирао Пекића, не потупно успешно али са жељом да укаже на један детаљ.

„А то је да сваки пут када ми је тешко дођем на терасу Председништва и погледам шта су урадили и ми и неки пре нас, колико смо фасада обновили како смо подигли цео један нови град, овде недалеко – Београд на води, како смо променили Србију, како смо променили дух губитнички у победнички са истом жељом амбицијом и циљем да Србију мењаму још снажније и убедљивије будућности“, навео је председник, преноси Танјуг.

Додик: На Видовдан бранили слободу не само српског народа, већ и западне цивилизације

У цркви Светог великомученика кнеза Лазара у Општини Језеро обиљежен је Видовдан – крсна слава Војске Републике Српске, а предсједник Републике Српске Милорад Додик је у обрац́ању присутнима поручио да су Срби увијек поступали најхрабрије.

„Бранили смо на Видовдан слободу, не само српског народа, већ и западне цивилизације“, рекао је Додик и навео да је српски народ остао досљедан бранећи своје двије српске државе – Србију и Републику Српску.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

28 thoughts on “Вучић: Видовдан је дан када смо побиједили, а не изгубили; То је најважнији дан за Србе

  1. TAKO JE VIDIOVDAN JE DAN KADA SMO POBIJEDILI SAMO LJUDI NEZNAVENI MISLE DA SMO NA KOSOVU IZGUBILI A CAR LAZAR JE KOSOVO ZA VIJEK VJEKOVA POD ZASTITU BOZIJU OSTAVIO I CARSTVO NEBESKO KUPIO A NEZNAVENI NEKA RAZMISLE A NE LAPRDAJU TAKO JE PREDSJEDNICE VIDOVDAN JE DAN POBJEDE SRPSKE

  2. Zahvaljujući Vučiću, Srbija ide napred ka boljoj budućnosti. Vidimo konkretne promene u infrastrukturi i ekonomiji koje su važne za svakodnevni život svih nas.

    64
    4
  3. Predsednik Vučić jasno pokazuje svoju posvećenost budućnosti Srbije, podsećajući nas na naše dostignuće kao i našu ambiciju za dalji napredak. Živela Srbija!

    56
    4
  4. TOLIKO SRBI KRALJEVA KNEZOVA CAREVA VLADARA IMALI AL NEBESA LAZARA ZA CARA KRUNISALA NAROD OSETIO VIDEO PRIMETIO DEJSTVO NEBESKO I LAZAREVO I KO PETKA SVETA KO SAVA SVETI KO SVETI VASILIJE OSTROSKI SVETI knez mučenik LAZAR ubedljivo najpoznatiji i najpostovaniji vladar u istoriji SRBA…KOLKO vladara zaboravljeno al nebeske sile večnost i narod NEDAJU ZABORAVU DA PRIBLIZI SE LAZARU KOJI SVETLI IZ VECNOSTI NAMA U VREMENU …

    62
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *