ИН4С

ИН4С портал

Опет смета Новак Ђоковић: Бивши тенисер прича свашта о Нолету и „двоструким стандардима“

Новак Ђоковић

Новак Ђоковић ће наступати на Вимблдону, иако је оперисао менискус пре нешто мање од месец дана, у првом колу играће против Вита Коприве, а у јавности се много говори о повреди која га је задесила.

Сличну повреду доживео је и Тејлор Фриц 2021. године, када је у колицима изнет са Ролан Гароса. За разлику од њега, Ђоковић је стоички поднео болове и савладао Франциска Серундола, а Фриц је открио да га је Ђоковић звао због савета.

– Рекао сам му како је било мени. Доста тога зависи од упале и како ће организам реаговати. Исту повреду сам имао и ја и ја сам се брзо вратио на терен. Нисам се борио за титулу, само сам се вратио и надао се да ћу проћи неколико рунди, рекао је Фриц.

За разлику од њега, Новак Ђоковић и опоравак кроз који пролази привлаче доста медијске пажње, а то је засметало Марку Печију, тренеру и коментатору. На друштвеној мрежи Икс говорио је о „двоструким стандардима“.

Истакао је, сликовито, да су се „црвчци чули“ (тј. била је потпуна медијска тишина) када се повреда догодила Фрицу, а што се Новака Ђоковића тиче сви „губе разум“ због његовог повратка на терен.

– Фриц је наступао на Вимблдону 2021. године, после исте повреде какву је Новак Ђоковић имао. У Тејлоровом случају било је тихо, чули су се цврчци, није било реакција медија. Показало је само једно, колико Фриц воли тенис. А са друге стране, због Новака Ђоковића сви губе разум. Двоструки стандарди су понекад очигледни у овом спорту, написао је Печи.

Чини се да је Печи заборавио да је Фриц у тренуцима повреде имао 23 године, био је у врхунцу форме и снаге, док је Ђоковићев подвиг увелико већи због тога што је Србин успео да се за мање од месец дана врати из повреде због које му је била потребна операција у 37. години, преносе Новости.

Наравно да Ђоковић привлачи више пажње. Оборио је све рекорде у тенису, освојио 24 гренд слем титула, близу је стотину мастерса, највише времена провео је на врху АТП листе… Али, то, изгледа није довољно да се о њему „легално“ прича.

Или су, заправо, управо на Новаку примењени двоструки стандарди – причом из оваквог угла. Али, кад немају шта паметније…

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Опет смета Новак Ђоковић: Бивши тенисер прича свашта о Нолету и „двоструким стандардима“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *