ИН4С

ИН4С портал

Шавничка чуда – Јакић заказао распуштену Скупштину

Шавник

Као што у бразилским фавелама , предграђима Бронкса и Харлема и у племенским заједницама Папаје и Нове Гвинеје не допире рука централне власти , тако и у модерној и европској Црној Гори постоје зоне сумрака до којих закон и правда још нијесу пронашли пут.
Једна од тих зона је и мала општина Шавник .
У ослобођеној Српској Спарти као последњи бег у некој забаченој турској провинцији, заборављеној од Бога и људи Југослав Јакић предсједник општине Шавник из редова ДПС – а и даље несметано влада и крши законе , по оној старој “ Од људи се не стиди а Бога се не боји “
Као предсједник општине која свој програм базира на развоју туризма, највиши успјех је постигао на пољу “ изборног туризма “ када је на бирачки списак уписао више стотина изборних туриста из свих крајева Црне Горе , како би себи обезбиједио побједу.
У истом контексту остварио је још један завидан привредни успјех унаприједивши промет локалне бензинске пумпе, на којој од ДПС а плаћени гласачи за вријеме избора допуњују резервоаре.
Јакић је добрано радио и на развоју вјерског туризма тиме што је недавно поводом изгласавања срамне резолуције о Сребреници упутио телеграм подршке градоначелнику Сарајева и Мајкама Сребренице па се у скоријем времену надамо бројним туристима из сарајевског и сребреничког мешихата.
Прије три мјесеца Јакић је успио и да одложи увођење принудне управе предухитривши владу, објавом у службеном листу ЦГ акта о распуштању локалне скупштине прије него што је влада објавила у истом акт о увођењу принудне управе.
Да парадокс буде тоталан исту ту Скупштину коју је прије три мјесеца укинуо и скратио јој мандат Јакић сада сазива као да се ништа није десило и на одржавање непостојеће скупштине хладно позива и одборнике опозиције.
Ово ће бити први пут да се у историји демократије одржи слична ствар па ће се Шавник на туристичкој мапи уписати и као мјесто у којем ће се 02. 07. 2024 г одржати и по 15 тачака дневног реда изјаснити, у марту од стране истог Јакића распуштена скупштина.
Поред Ђекне , изборног туризма и других чуда која су се задњих деценија дешавала под владавином Милових пулена сада имамо и ово ново.
Да није жалосно било би смијешно , али ништа нас више не може изненадити.
Закон и правда заобилазе Шавник као што киша заобилази Крагујевац а локални деспот је све силнији и самоувјеренији јер види да му и поред свих безакоња влада није упутила чак ни опомену и рачуна да ће се исти тренд наставити и даље.
Пониженој опозицији остаје једино да се нада да ће уласком министара из редова НСД у реконструисану владу шавничко питање бити поново враћено у жижу интересовања и да ће локални деспот бити ограничен у својим правним и свим другим непочинствима.
Остаје нам да се надамо да правда више неће бити селективна , тако што они који су активно учествовали у изборним крађама и манипулацијама од којих и један број припадника шавничке полиције остају некажњени а људи који су се борили против изборног инжињеринга бивају малтретирани и осуђивани на затворске казне.
Црној Гори се раздањује и указују јој се европски хоризонти , само још над Дробњаком и Ускоцима влада тама.
Због тога овим путем апелујемо на институције да најхитније ријеше шавнички Гордијев чвор и на конкретном питању покажу снагу државе и зауставе Јакићево изигравање са правдом и законом као и његово константно урушавање угледа државних институција.
До тада се сви питамо до када ће се велики слон (црногорска влада) плашити малог шавничког миша (Југослава Јакића).

Бранко Церовић
Предсједник општинског одбора НСД Шавник.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *