ИН4С

ИН4С портал

Велико невријеме захватило регион: Јака киша, падао град, вјетар носио кровове, проблеми у саобраћају…

1 min read

Илустрација

Снажно невријеме захватило је јуче послије поподне и вечерас Словенију, Хрватску и Босну и Херцеговину и Србију.

Велико невријеме погодило је Загреб након 15 часова. На снази су црвени и наранџасти метеоаларм. Већ у првом маху снажан вјетар у Загребу је рушио стабла, канте за смеће и довео до застоја у саобраћају.

Грађани јаваљу да су у Запрешћу и Дугом селу велики град величине ораха пратили олујни вјетар и облина киша, преноси Н1 Загреб.

Жупанијски центар 112 Загреб примио је око 200 позива грађана који су тражили интервенцију хитних служби због санације посљедица невремена, а на територији Загреба позиви су се односили углавном на уклањање стабла са саобраћајница.

На подручју Загребачке жупаније највише позива било је са подручја Дугог Села, Јаблановца и Марије Горице, а односили су се на срушена стабла, поплављене подруме и гараже, оштећења кровова породичних кућа, односно оштећења крова основне школе у Марији Горици.

Неке општине остале су без струје.

Државни хидрометеоролошки завод издао је упозорења да пријетње од невремена нису престале.

У Словенији пао велики град

У дјеловима Словеније падао је град и на неким подручјима направио велику штету.

Ватрогасци су на терену на више мјеста широм земље, пошто је вјетар однио кровове и оборио дрвеће, а обилне кише поплавиле објекте. Због олујног невремена, Арсо је издао наранџасто временско упозорење за цијелу Словенију.

Током пљускова и невремена, у неколико крајева привремено ће нагло порасти појединачни бујични водотоци и мање ријеке, преноси Н1 Словенија.

Невријеме стигло и до БиХ

Невријеме праћено вјетром и кишом, а потом и крупнијим градом захватило је Козарску Дубицу око 18.30 часова.

 

Хидрометеоролошки завод РС издао је упозорење због јаког невремена вечерас и сјутра, када се очекује пљускови са грмљавином, град и олујни вјетар, пише Н1 Сарајево.

РХМЗ упозорава на невријеме у Србији

Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, локалном појавом града и јаким и олујним вјетром у зони најјачих пљускова, са подручја Хрватске и сјеверних дјелова Босне и Херцеговине премјестило се ка Бачкој и Срему. У Београду су потопљене улице.

У току ноћи и сјутра очекују се грмљавинске непогоде са великом количином падавина, градом и вјетром олујне јачине. У већини мјеста пашће између 20 и 40 милиметара кише, а у дјеловима Војводине, западне и централне Србије и до 80 милиметара за 24 сата, локално и више.

Дневна температура ће у већини мјеста бити у паду за 10 до 13 степени.

Слично упозорење дато је и за Београд, у којем се синоћ у току ноћи и данас очекују грмљавинске непогоде са великом количином падавина, градом и олујним вјетром.

Авиони круже изнад Београда, не могу да слете због невремена

Према подацима сајта Flight radar као и сајта аеродрома Никола Тесла, због невремена дошло је до кашњења више летова.

Више авиона кружило је изнад српске пријестонице, а лет из Осла за Београд преусмјерен је на Софију, према подацима Флигхт радар.

На сајту Аеродрома Никола Тесла наводи се да је лет из Анкаре преусмјерен, као и да више авиона чека слијетање, преноси Н1.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *