ИН4С

ИН4С портал

Невреме од синоћ прави хаос у Србији, у Београду потоп – РХМЗ поново упозорава

1 min read

Фото: Новости

Невреме праћено градом, јаким ветром и кишом погодило је у понедељак увече Србију, а непогоде су настављане током ноћи и у уторак ујутру. Први на удару нашли су се делови Бачке, Срема и Мачве, а јака олуја са муњама стигла је и до Београда где је за кратко време пала огромна количина кише плавећи улице.
Припадници Министарства унутрашњих послова Србије, Сектора за ванредне ситуације, у складу са најавама Републичког хидрометеоролошког завода, упутили су упозорење градским и општинским штабовима за ванредне ситуације за хитно предузимање оперативних и превентивних мера, као и да ватрогасци-спасиоци врше обилазак становништва са акцентом на потенцијално критичне тачке.

РХМЗ поново упозорава

 

Јако грмљавинско невреме очекује се у Срему, Бачкој и западној Србији
Републички хидрометеоролошки завод упозорио је данас да се јако грмљавинско невреме очекује у Срему, Бачкој и Западној Србији, као и да се поново очекује велика количина падавина за кратко време, између 20 и 40 милиметара понегде и више, као и јак и олујни ветар у зони интензивних падавина.
Како се наводи тенденција премештања је ка Банату, ширем подручју Београда и Шумадији.
Јако наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, падом температуре и локалном појавом града већ је захватило западне делове Војводине и западну Србију.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *