ИН4С

ИН4С портал

Јовановић: Имамо информације да постоји расположење за формирање власти у Будви

1 min read

Никола Јовановић

Никола Јовановић, предсједник Скупштине општине Будва и носилац листе „Будва наш град“ на недавно одржаним изборима у тој општини, казао је да имају информације да постоји расположење за формирање локалне власти.

Јовановић је заказао конститутивну сједницу за 7. јул, гдје треба да се верификују мандати новим одборницима и евентуално изабере нови предсједник Општине.

Он је казао како очекује да ће на сједници бити изабран и челник локалне самоуправе.

„За сада могу да кажем да су упућени одређени позиви изборним листама, већ имамо информације да постоји расположење за формирање власти у Будви. Али, остаје да се у наредним данима, до недјеље, обаве додатни разговори и на самој сједници ћемо видјети да ли је утврђена већина која би требало да конституише нови сазив СО Будва“, навео је Јовановић.

Појаснио је да је са неким листама већ обављен разговор, а да ће са другима разговарати наредних дана. „До недјеље ћемо имати информацију постоји ли већина од 17 да се одржи конституисање у пуном капацитету“, додао је.

Каже да је реално да се власт у Будви формира око листе „Будва наш град“.

„Вјетар у леђа су нам дали традиционални коалициони партнери, са којима желимо наставити сарадњу. Зна се ко су они од 2017, тако да ту нема новитета. Биће значајно сачекати став Покрета Европа сад, јер су нови политички конституент у локалном парламенту… Посебно је важно да су водећа политичка структура у Влади и државној политици. Мислим да је и одређена одговорност на њима да учествују у овој власти“, навео је Јовановић.

Појаснио је да су „традиционални партнери“ већ познати, „у смислу Демократске Црне Горе, УРЕ и осталих политичких субјеката“ са којима су чинили власт од 2017.

Каже да је ПЕС-у упућен званичан позив и очекује да ће услиједити разговор на ту тему „врло брзо“.

„НСД извор проблема, не могу бити дио рјешења“

Јовановић је казао да им из Социјалистичке народне партије није званично одговорено да ли желе званично разговарати о евентуалном учешћу у власти.

Поручио је да Новој српској демократији није, нити ће бити упућен позив.

„Њих у Будви предводе и представљају људи који су довели до пропасти претходне власти. Њих видим као искључиве кривце зашто смо у Будви имали ванредне изборе. Они који су извор проблема не могу бити дио рјешења, нема потребе да се позивају на разговор“, рекао је Јовановић.

Каже да неће разговарати са Демократском партијом социјалиста. „Мислим да им ниједан политички субјект није упутио позив и мислим да то није реално“, додао је.

Јовановић је поручио да су спремни да се власт формира што прије.

(Вијести)

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

3 thoughts on “Јовановић: Имамо информације да постоји расположење за формирање власти у Будви

  1. Dobar političar zna da isključivost nije dobra osobina, a i Jovanovića bi trebalo podučiti matematici, jer nije on osvojio najviše glasova u Budvi, već lista Za budućnost Budve, ali imaju jednak broj mandata! Takođe, njegova isključivost i arogancija su ga zaslijepile, pa čovjek ne zna da bez ZBB ne može formirati vlast, osim ako je ne bude pravio sa DPS & CO i SDP, a koliko znamo, govorio je da sa njima nikada neće biti nikakvih dogovora! Ne znamo da li on želi zastupati vlast interesnih grupa ili naroda! Dakle, izgleda da će se morati ponovo na izbore, pa ovaj pu neće imati priliku da se izruguje Srbima u Budvi

  2. Само ти „Ваљаш“ Ти “ Србине “ тражиш партнере у онима који су били дпс полуге а сад у ПЕСу. Ури која је баш на Стбском фону. Обе су за резолуцију о Сребреници и признању Косова. И они су ти поуздани и поштени. Онимтебе требају само да те изгласају за оредсједника а после да уцјењују и постављају свој кадар. Неће да може тако Јовановићу.мамиш још и отимаш снп из коалиције за будућност будве.

  3. ЕВО ТРАМПА ЕВО У БУДВИ ВЛАСТИ А КО ШЊУВО С ДУБОКОМ ДРЖАВОМ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *