ИН4С

ИН4С портал

Главни град и ЕБРД: Заједнички напори за унапређење урбане мобилности и одрживости у Подгорици

1 min read

Менаџер Главног града Подгорица, Лука Ђукановић одржао је састанак са шефом канцеларије ЕБРД-а у Црној Гори, господином Рамоном Закаријем и њиховим сарадницима.

“У фокусу састанка били су приоритети улагања у урбани развој Подгорице, са посебним нагласком на унапређење урбане мобилности, ефикасност јавног превоза и систем управљања отпадом”, саопштено је из Главног града.

Како се наводи, кроз конструктивне дискусије, истакнута је потреба за детаљним анализама у кључним областима као што су урбана мобилност и саобраћај, укључујући стање са паркинг просторима, како бисмо добили прецизне информације о тренутном стању и могућим правцима развоја.

“Такође, расправљано је о изазовима и могућностима у области управљања отпадом, посебно прикупљања и третирања отпада, с циљем дефинисања адекватних финансијских потреба и планирања одрживих решења”, казали су у саопштењу.

Пројекти који су разматрани, измеђуу осталог, укључују иницијативе које ће побољшати мобилност грађана, повећати ефикасност и доступност јавног превоза, те унаприједити систем управљања отпадом, доприносећи стварању чистијег и одрживијег урбаног окружења.

“Састанак је протекао у позитивној и конструктивној атмосфери, уз закључак да ће наставак дугогодишње и успјешне сарадње између Главног града Подгорице и ЕБРД-а бити кључан за имплементацију ових развојних приоритета”, закључује се у саопштењу.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *