ИН4С

ИН4С портал

Синоћ на великој сцени ЦЗК Рожаје одржана премијера новог ауторског пројекта Копривице и Драмског асамбла из Рожаја

Синоћ је у Центру за културу Рожаје премијерно одиграна нова представа у изведби Драмског студија талентованих рожајских аматера под називом „Вече истине“ по тексту и режији Драгана Копривице.
Млади таленти су се након дуготрајних читалачких и сценских проба синоћ пред рожајском публиком показали као истински заљубљеници у позоришну умјетност.
Најстарији међу њима, седамнаестогодишњи Ибрахим Кујевић оправдао је повјерење у улози надобудног писца, и Ријалда Шахман и Музафера Кујевић у улогама двије књижевне критичарке. Ајлин Цамић, Амра Сутовић и Дина Дедеић добро су се снашле у улогама гледатељки на књижевној промоцији, а Берин Кујевић комично одиграо сниматеља „Ш“ ТВ.
Зато је рожајска публика представу у више наврата пропратила аплаузима, посебно на самом крају. у знак признања да су младе рожајске наде извеле увјерљив комад о неувјерљивим „бардовима“ поезије и књижевне критике.
Ова сатирична комедија Копривице на нивоу гротеске разоткрива честе аномалије и махинације у књижевним круговима, имајући у средишту збивања коалицију локалног пјесника „великана“ и двије критичарке, увијек спремне да своје комплименте писцу дозирају сходно висини хонорара.
У писању драмског предлошка Копривица је пошао од тезе: шта би се десило кад би писци и критичари најзад истински проговорили о томе шта једни о другима мисле, таворећи у паланачкој средини.
Млади Рожајци су добро разумјели поруке представе у духу сатиричне комедије, што су и доказали својом увјерљивом глумом, тим прије што је од 2018. године „Вече истине“ њихов већ пети драмски пројекат и то по текстовима и режији Копривице. Први, „Конгрес помирења“ (2018.), на ФДА у Бијелом Пољу освојио је три признања, а услиједили су и „Књижевно вече“ (2019), „Хамлет у доба маркетинга“ (2021) и „Вољело се двоје младих“ (2023).
По већ устаљеној пракси са претходним представама, извођеним у више наших градова, али и у Сарајеву и Крушевцу, ЦЗК Рожаје има у плану да млади рожајски таленти и са овом новом представом гостују по Црној Гори и региону.
Сходно концепту, представа ће за Дане дијаспоре у Рожајама моћи бити изведена и на отвореном, у другој половини јула.
Техничко вођство потписују Дамир Скареп и Мервад Нурковић а премијеру комада „Вече истине“ снимила је Радио Телевизија Рожаје, те ће представа бити доступна и ширем ТВ аудиторијуму.
Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *