ИН4С

ИН4С портал

Два дана прије експлозије на Цетињу Дрецун се уредно одзавао полицији по наређењу суда

1 min read

ФОТО: ЖЕЉКА БОЈАНИЋ

Никола Дрецун приступио је у просторије Одељења безбједности Цетиње два дана прије него је извршен напад експлозивом у којем су страдала два лица а за шта је, како је саопштено данас, он осумњичен.

Напад експлозивом, у којем су страдали Петар Калуђеровић и Драган Рогановић догодио се 20. јуна 20204.

На данашној конференцији Управе полиције Црне Горе саопштено је да је идентификован осумњичени за активирање експлозивне направе 20. јуна на Цетињу којом приликом су двије особе страдале, а три повријеђене. Како је казала виша државна тужитељка Данка Ивановић Ђерић, осумњичени се налази у бјекству, због чега није могуће саопштити његов идентитет.

В.д. помоћника директора за Сектор за борбу против криминала Лазар Шћепановић казао је на данашњој конференцији да је ријеч о Н.Д. (1993) са Цетиња, који је наводно члан једне организоване криминалне групе. Медији су затим објавили да се ради о Николи Дрецуну.

Дрецуну је од стране Вишег суда у Подгорици изречена раније мјера надзора – обавено јављање два пута у мјесецу ОБ Цетиње. Он се налази под тим мјерама од када му је истекао истражни притвор након законског рока од три године, за који периоду му није изречена пресуда у судском поступку КС бр.44/20.

– Према информацијама којима овај суд располаже, Н.Д. се последњи пут јавио Управи полиције-ОБ Цетиње дана 18.јун 2024. године, како се саопштено и на последњем главном претресу. Наведено лице је одлуком овог суда обавезано да се Управи полиције јавља два пута мјесечно – навела је у одговору за портал Дан Марија Раковић, самостална савјетница за односе са јавношћу подгоричког Вишег суда.

В.д. помоћника директора за Сектор за борбу против криминала Лазар Шћепановић подсјетио је да је Дрецун био ухапшен 2020. године.

Дрецун је, према ранијим наводима тужилаштва и полиције а очему је данас говорио и Шћепановић, био мета напада недуго након што је изашао из притвора. Тада је на њега и још једно лице, док су се налазили у блиндираном возилу, испаљен пројектил.

– То лице је 2020. лишено слободе и налазило се у притвору. Лице је 11. новембра изашло из притвора због недоношења првостепене пресуде, налазило се на слободи, а седам дана након његовог боравка је имала одмазда у правцу организоване криминалне групе и управо у правцу тог лица и другог члана организоване криминалне групе И.М. испалили ракету из ручног ракетног бацача. Управо је ово посљедица дјеловања организованог криминалних група која се манифестовала и усложњавала посљедњих десет година – навео је он.

Подсјећамо, 20.јуна на Цетињу дошло до активирања експлозивне направе при чему су страдале двије особе. Страдао је Петар Калуђеровић и Драган Рогановић.

-Данас су, у близини Спортског центра на Цетињу, око 09.10 часова, усљед активирања експлозивне направе, два лица смртно страдала, док су три лица повријеђена. Полицијски службеници су одмах по сазнању о догађају изашли на лице мјеста које је обезбијеђено.У циљу утврђивања свих околности и чињеница, те расвјетљавања овога догађаја, службеници Управе полиције у координацији са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, предузимају интензивне извиђајне мјере и радње, а о чијем току и исходу ће јавност бити благовремено обавијештена – саопштили су тада из Управе полицијем, преноси Дан.

Истрог дана, на прес конференцији која је доржана пар сати након увиђаја, испред ОБ цетиње одржана је ванредна конференција.

На њој је в.д. помоћника директора за Сектор за борбу против криминала Лазар Шћепановић саопштио је између осталог да је експлозивна направа била постављена на седам метара висине и да су жртве праћене. Шћепановић је тада додао да се ради о , комплексном кривичном дјелу.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *