ИН4С

ИН4С портал

Стожер НДХ наслеђа: Ево ко зове црногорску опозицију у госте

1 min read

Бура у Хрватској коју је подигло изгласавање Резолуције о геноциду у Јасеновцу у црногорском Парламенту не јењава.

Док званични Загреб и даље размишља какав ће бити њихов дипломатски одговор на Резолуцију, поједини градоначелници већ предузимају конкретне кораке и позивају посланике ДПС-а и свих оних који нису гласали за Резолуцију у посјету.

„Црна Гора не смије бити пашалук (по) четника Александра Вучића“, поручио је градоначелник Сиња Миро Буљ позивајући 40 црногорских посланика који нису гласали за Резолуцију о геноциду у систему логора Јасеновац, Дахау и Маутхаузен, у посјету том граду.

Подсјетимо, Миро Буљ, посланик Моста у Сабору Хрватске, упутио је у процедуру закључак којим би се сви посланици у црногорском парламенту који су гласали за Резолуцију о геноциду у логорима Јасеновац, Дахау и Матхазен прогласили непожељним у Хрватској, „персоном нон грата“.

Додаје да је та иницијатива покренута предлогом предсједника Скупштине Црне Горе Андрије Мандића, „четничког војводе и лидера просрпске опције“, који је, каже, „продужена рука српског предсједника Александра Вучића у Црној Гори“.

Сјетимо се, то је исти онај човјек који је покушао да пресретне српског предсједника на Сабору у Хрватској 2018. године. Такође, Буљ не одриче се усташког поклича и „величања племените борбе за домовину“. Након што га је у Јасеновцу лидер СДСС Милорад Пуповац прозвао због  узвикивања „За дом спремни“ у Сабору, Буљ је поручио да би „био последња гњида када би се одрекао сабораца из ХОС-а“. Буљ је човјек који сам за себе поносно говори да је највећи усташа у Хрватској.

Буљ свакако не одустаје од свог насртаја на Србију и све што је српско. Присваја Црну Гору и не одустаје од ревизионизма НДХ.

Изгледа да би он највише волио да српски народ добије колективну амнезију о Јасеновцу, а да се прича окреће око такозваног геноцида у Сребреници. 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

9 thoughts on “Стожер НДХ наслеђа: Ево ко зове црногорску опозицију у госте

    1. U državi Ustašiji, gdje nekakav zastupnik Bulj slavodobitno grleniše da je „najveći ustaša u Ustašiji“(Hrvatskoj), kosnuo se što su se Srbi usudili spomenuti logor smrti Jasenovac. Prijete ustaše da će zapriječiti put Crnoj Gori u EU. Oni bi to i učinili kad bi samostalno odlučivali. No, postupiće kako im bude naredila Njemačka.

      14
    2. Ustašija je sledbenica Austro-ugarske mržnje prema Srbiji i Srbima, preuzevši,poslije propasti Habsburga, obaveze Svete alijanse, kad je katoličko-protestantskoj Evropi prestala opasnost od Osmanskog carstva, mač Svete alijanse se bjesomučno okrenuo protiv Pravoslavlja. To traje i danas, sa zadatkom da uporno traje i dalje u budućnosti. Tu se ništa promijeniti neće. Sve te kurtoazne diplomatske fraze su samo farsa – neprijateljstvo prema Srbiji i Srbima je konstanta.

      15
  1. Hrvatska bi prva morala usvojiti rezoluciju o genocidu u Jasenovcu i ne samo u Jasenovcu nego i na svim drugim mjestima širom NDH, a ne da se ljuti i prijeti. To samo dokazuje i pokazuje, da je današnja Hrvatska nasljednica NDH i da bi sve žrtve genocida i njihovi potomci, morali tražiti odštetu od današnje Hrvatske.

    12
    1. Današnja vlast u Ustašiji u kontinuitetu podržava i održava postulate i ikonografiju ustaške NDH, na kojoj je Tuđman sa HDZ osvojio vlast u aprilu 1990. godine. Pogledajte samo izbore na bilo kojem nivou u Ustašiji: Izbore će dobiti onaj ko bude izrazio najviše mržnje prema Srbima. Onaj ko bi makar stidljivo, pokušao da govori o normalizaciji odnosa sa Srbijom, taj neće preći izborni cenzus.

      11
  2. овај чист србин а притом за рачун кине и русије компромитује загреб нато и еу…у стилу тзв.“шесте колоне“ а многи који код њега иду не знају већ пропадну због њега …

  3. Ko je mogso pretpostaviti da oni misle da ti logori nidu bili genocid. Pa da se to znalo da to misle, to se trebalo davno usvojiti

    12

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *