ИН4С

ИН4С портал

Готово нико из власти неће код Милатовића

1 min read

Јаков Милатовић, предсједник Црне Горе

Данас састанак шефа државе с лидерима парламентарних партија. На састанак не долазе ПЕС, партије бившег ДФ-а, а највјероватније ни Демократе. Из бивше Милатовићеве партије саопштили да не желе да свједоче његовом „прекорачењу уставних надлежности“, док Милан Кнежевић поручује да је „дошло до мимоилажења које не може игнорисати“

Лидери опозиционих Демократске партије социјалиста (ДПС), Грађанског покрета (ГП) УРА, Социјалдемократа (СД) , те владајуће коалиције Албанска алијанса присуствоваће данашњем састанку с предсједником Црне Горе Јаковом Милатовићем, на тему европских интеграција. Већина владајућих странака одбила је Милатовићев позив.

На састанак, који би требало да почне у 10 часова, неће доћи предсједници владајућих Покрета Европа сад (ПЕС) Милојко Спајић, Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић и Нове српске демократије (Нова) Андрија Мандић. Према незваничним сазнањима “Вијести”, на састанак највјероватније неће доћи ни лидер Демократа Алекса Бечић, због, како је рекао извор листа, различитах тумачење унутар владајуће коалиције.

Из осталих владајућих странака, Социјалистичке народне партије (СНП) и коалиције Албански форум, листу нијесу одговорили на питања.

Из ГП УРА “Вијестима” су казали да ће њихов лидер Дритан Абазовић присуствовати састанку.

На питање да ли ће прихватити позив Милатовића, нијесу одговорили ни из опозиционе Бошњачке странке (БС).

Да ће њихови лидери доћи код Милатовића, незванично су “Вијестима” потврдили СД и Албанска алијанса.

ДПС је долазак најавио на мрежи Икс.

“Предсједник ДПС-а Данијел Живковић присуствоваће консултацијама које организује предсједник Црне Горе Јаков Милатовић”, навели су.

“Вијести” сазнају да ће на састанак доћи и лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић и представници посебног клуба посланика у Скупштини, које чине Јевросима Пејовић, Радинка Ћинћур (бивше чланице ПЕС-а) и Владимир Добричанин (Уједињена).

Милатовић је у сриједу позвао све лидере парламентарних политичких субјеката на састанак, како би их информисао о закључцима разговора које је имао у Бриселу са партнерима из Европске уније (ЕУ).

Он се у уторак у Бриселу састао с предсједником Европског савјета (ЕС) Шарлом Мишелом. Састанак у Бриселу је услиједио након одлагања посјете Мишела Црној Гори због, како је саопштено из ЕС, недавних политичких дешавања у земљи. Милатовић је рекао да је Мишел отказао посјету због усвајања Резолуције о геноциду у Јасеновцу, Маутхаузену и Дахауу, што је изазвало оштре реакције Хрватске.

Из ПЕС-а су саопштили да неће доћи на састанак јер не желе да свједоче “Милатовићевом прекорачењу уставних надлежности”.

“Добијање Извјештаја о процјени испуњености привремених мјерила 23 и 24 (ИБАР) најбоља је потврда да је Црна Гора на правом путу да буде прва сљедећа чланица ЕУ, и то је најважнија порука коју су грађани добили из Брисела”, саопштили су из ПЕС-а чији је један од оснивача био Милатовић, који је партију напустио крајем фебруара.

Из ПЕС-а су рекли да сматрају да су политички субјекти већ показали велику одговорност према ЕУ агенди током претходних мјесеци, што је довело до деблокаде процеса.

У саопштењу наводе да Законом о предсједнику Црне Горе није предвиђен “нити један облик комуникације сличан овом који је Милатовић замислио”.

“Очекујемо да предсједник Црне Горе прихвати чињеницу да он није шеф извршне, а посебно не законодавне власти”, поручили су из ПЕС-а.

Милан Кнежевић је у саопштењу навео да је са Милатовићем дошло до мимоилажења које не може игнорисати.

Рекао је да “не би било морално” да се након неколико његових јавних критика упућених Милатовићу, почев од сусрета с кипарским архиепископом, преко недавања сагласности да кандидат ДНП-а Драган Бојовић буде именован за амбасадора у Русији, до “двоструких аршина” у односу на двије резолуције о Сребреници и Јасеновцу – појави “на коктелу који организује”.

Из НСД-а синоћ су саопштили да су дио јединствене парламентарне већине, која је дефинисана потписивањем коалиционог споразума у октобру прошле године, те да се у том контексту у потпуности солидаришу с колегама.

Наводе да унутрашњу и спољну политику води Влада и да би сазнања везана за даље смјернице на европском путу Милатовић требало да подијели с надлежном граном власти, “али не на начин да се поставља као нека врста разредног старјешине”.

Додају и да је одговор поприлично јасан јер Милатовић, како кажу, који би требало да буде предсједник свих грађана, готово свакодневно излази са ставовима који поларизују друштво.

“Све то неописиво личи на праксу бившег предсједника ове земље Мила Ђукановића, који је покушао да се наметне као отац нације и који би заправо требало да буде грана власти изнад осталих, која све контролише и наводи”, саопштили су из НСД-а.

Миловић тражио расправу о скраћењу мандата парламенту

Министар правде Андреј Миловић тражио је јуче на сједници Владе од премијера Милојка Спајића да у дневни ред прве наредне сједнице уврсти, као посебну тачку, расправу о предлогу извршне власти за скраћење мандата парламенту, сазнају “Вијести”.

Миловић је рекао да то захтијева због стања у ком се држава налази и пута којим је кренула.

У обраћању у које су “Вијести” имале увид, навео је да тражи уврштавање тачке о предлогу за скраћење мандата Скупштини у складу са чланом 55 Пословника Владе и чланом 84 став 4 Устава, како би “умјесто садашње мањинске владе, преко ванредних парламентарних избора дошли до неупитно европске, стабилне и поуздане владе, и парламентарне већине која је неспорно европска и државотворна”.

“Вијести” сазнају да је, након Миловићевог обраћања, Спајић питао чланове Владе који су присуствовали сједници да ли имају коментар, али да се нико није јавио за ријеч.

Спајић је прошлог мјесеца затражио смјену министра правде, али још није познато кад ће тај предлог доћи на дневни ред сједнице парламента.

На састанак не долази ни УЦГ:

Уједињена Црна Гора неће присуствовати састанку код предсједник Црне Горе Јакова Милатовића, саопштио је предсједник Уједињене Горан Даниловић.

Казао је да је обавијестио Милатовићев кабинет „да данас нећу бити у могућности да се одазовем позиву за састанак“.

„Не желим да одазивање позиву буде повод за било каква политичка сврставања и пребројавања јер овом приликом то није ни паметно ни пожељно“, наводи се у саопштењу.

„Не сматрам да би због новонастале ситуације политичка јавност правилно разумјела да Уједињена ЦГ буде међу ријетким субјектима из некадашње ‘августовске већине’ која би учествовала на састанку у Вили Горица у овом формату и овим поводом“, закључио је Даниловић.

Већина владајућих странака одбила Милатовићев позив на састанак на тему европских интеграција.

Подсјетимо, данас је састанак шефа државе с лидерима парламентарних партија. На састанак не долазе ПЕС, партије бившег ДФ-а, а највјероватније ни Демократе. Из бивше Милатовићеве партије саопштили да не желе да свједоче његовом „прекорачењу уставних надлежности“, док Милан Кнежевић поручује да је „дошло до мимоилажења које не може игнорисати“.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

10 thoughts on “Готово нико из власти неће код Милатовића

  1. Narode krenimo da iskljucivo koristimo nas Srbski um i Srbski recnik.
    VEOMA JE VAZNO JER TO JE NASA VERTIKALNA KOSMICKA VEZA S NASIM PREDCIMA I BOZIJOM VOLJOM.
    UPOTREBOM OVIH FOLIRANTSKIH POLOMLJENJIH ENGLESKIH NARICALJKI JE PROSTO ZATUPLJUJUCE ZA NAS UM.
    PRIMER : „SASTANAK SA SEFOM DRZAVE“? “ CUJ SEF DRZAVE“? ON JE NAJOBICNIJI CINOVNIK KOGA MI GA IZABRASMO A ON BI DA NAMA SEFUJE? E NECE DA MOZE.
    NAROD TRAVU KOSI A TI VODU NOSI.
    O KAKVIM LIDERIMA SE OVDE RADI? TAJ LIDERSHIP PROGRAM JE DAVNO ZAOSTAO JER ROBOVLASNICKO JE DAVNO PROSLO.
    ISTA JE STVAR I SA EU SINDIKATOM. SINDIKALNA ORGANIZACIJA NE ODLUCUJE O STRATEGIJI DRZAVNOG UREDJENJA. EVROPSKI PUT? KO JE SACINIO TAJ „EVROPSKI PUT“?
    KO JE SACINIO EVROPU ? KO JE NAJSTARIJI NAROD I CIVILIZACIJA EVROPE? VINCA !!!!
    KO SU VINCANCI ?
    E TU JE PROBLEM ZA OVE LOPOVCINE I LELEMUDE!!!
    DOKAZAN JE GENETSKI KOD I ON JE SRBSKI !!!
    SVE JE TO U PANDORINOJ KUTIJI KOJA JE DAVNO OTVORENA ALI SU LOPOVCINE KRILE I IZMISLJALE KOJEKAKVE LAZI A KORISTILI NAJVECA SVETSKA OTKRICA NASIH PREDAKA NA NASIM SVE SRBSKIM ZEMLJAMA I POMORSKIM !!!
    SVAKO KO UNISTAVA GENETSKI KOD JE ZLOCIN PROTIV COVECNOSTI I ZBOG TOGA KRIMINALCI MORAJU ADEKVTNO ODGOVARATI A NE DA NAM ONI ZABRANJUJU NAS IDENTITET.
    UCIMO NASE POREKLO I BRANIMO ZA KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU !!!

    SRBI MOJI UCIMO STARA ZNANJA I UMECA NASIH PREDAKA JER SU BILI GENIJALCI !!!!
    NE GUBIMO VREME SA OVIM LELEMUDIMA I SMENJUJMO IH JER SU MANIPULATORI !!!

    ZA KRST CASNI I SLOBODU ZLATNU !!!!

    KAO JEDAN BRAT UZ BRATA USTALA JE SRBSKA SPARTA!!!!

  2. нико да договара се неће ни да верује ономе ко тако брутално преварио гласаче своје јавно и очигледно а јасна тенденција да ће варати и у будуће …само компромитацију састанак с њим доноси и евентуално нова варања…

    17
  3. Ко ће ићи код овог љигавца,крвника српскога народа и ашкеназа нацисте који није Србин аријевац већ мешанац?Чудо је ген,он га нема.Наши преци су 1000 година држали тврду ријеч и ратовали са мало хлеба у торбици,а овај је све продао за шупак. ОНИ су ту међу нама фанариоти,грковласи,цинцари,ашкенази,јудеји,левити како гдје се представе,само да се народ не досјети .Камелеони лажи,превара и обмана у сваком крвавом колу!

    26
    5
    1. Губиш се, Никац, добро ниси оптужио ванземаљце и гуштере. Удахни дубоко, помоли се Богу да ти да смирење.

      5
      12
  4. Миловић, ДПС, СДП, СД, ЛП и тзв. граџанске удруге каже:

    Миловић, кога вјероватно плаћа ДПС, преко Бемакса, човјек убачен да штити интересе ДПС аждаја, недодирљивих од стране тужилаштва и судства, сада, као задатак има распуштање парламента и борбу за долазак на власт „проевропских“ снага. Колико је све провидно свједочи и формирање „нових“ партија бивше власти које се сада све окупљају под именом да су „проевропске“.
    Још једна игра бескрупулозног, добро подмазаног и намазаног Мило(вића) и пребогатих ДПС -тајкуна.
    Спајић је, вјероватно био купљен на исти начин и почетку су њих двојица дјеловали симултано, али је у међувремену, „нешто пукло“.

    21
    1. Zaboravio si da pomenes jednu opasnu zmiju, miodraga lakovica, koji sa svojim rodjakom jankom lakovicem nacelnikom spijuna u vojsci drzi i plete dulencetovu mrezu spavaca iz ANBa. Lakovici sa milovicem i odovicem su kamen o vratu Crnoj Gori, dok se ne rasformira ANB a dusko golubovic ne uhapsi nema nama svitanja.

      13
  5. Sprdnja, oce li ko doci na sastanak sa ovom amebom, koga briga u pm? Umjesto da se bavite informacijom da je blazo blenatavi dobio koncesiju da pravi vjetro park na Sinjajevini, da se i dalje ne zna cija je nicija kuca, da ubice izlaze iz zatvora svaki dan, da su nam sudstvo i tuzilastvo rak rana i da pravda ne postoji u ovoj besudnoj zemlji, kod nas su teme oce li se doci na sastanak kod bebana . Koga briga sto ce beban sa ostalim usrovima besjediti, pitanje je samo ko ce promijeniti toliko usranih pelena, tetka rajnke i zekson nece to je sigurno a petar ivanovic, brano gvozdenovic, lomi srebrenicki… i dalje zidaju i otimaju.
    STOKO NIJESI ZA BOLJE!

    26
    2
    1. Bravo, svaka na mjestu. Samo bih dodao Valdanos i posebni zakon o povraćaju bespravno oduzetih imanja za vrijeme socijalističke vlasti. A ostali vlasnici diljem montešupka kojima je isto tako oduzeta imovina mogu da se je. u. E pa nek vas glasaju iz Valdanosa. Bagro

      12
  6. NEKA MALISA PRICA SA HRVATIMA,BOSNJACIMA I DRPS KRIMOSIMA…Treba ga ignorisati i ne dozvoliti mu rebalans budžeta her stalno putuje da širi propagandu protiv Srba

    27

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *