ИН4С

ИН4С портал

Убедљива победа лабуриста на изборима у Британији, Сунак признао пораз

1 min read

Гети

Британски премијер и лидер конзервативаца Риши Сунак признао је пораз на јучерашњим парламентарним изборима и честитао лидеру лабуриста Киру Стармеру на победи.

Према излазним анкетама, лабуристи су на јучерашњим парламентарним изборима у Великој Британији освојили 410 места од укупно 650 места у Доњем дому парламента, чиме је окончано 14 година владе коју предводе конзервативци.

„Лабуристичка партија је победила на овим општим изборима и позвао сам Кира Стармера да му честитам на победи“, рекао је он.

Сунак је нагласио да ће се власт променити „уредно и мирно“ и преузео је одговорност за пораз на изборима, преноси Скај њуз.

„Британски народ је донео отрежњујућу пресуду и ја преузимам одговорност за пораз. За многе добре, вредне кандидате конзервативаца који су вечерас изгубили… жао ми је“, додао је одлазећи премијер.

Грађани су бирали 650 посланика у Доњем дому парламента, Дому комуна на мандат од пет година.

Забележен је веома велики одзив бирача, а верује се да би излазност могла бити једна од највећих у новијој историји, преноси Индепендент.

Реформистичка партија Најџела Фаража према анкетама има 13 мандата

Десничарска Реформистичка партија Велике Британије Најџела Фаража освојила је према излазним анкетама 13 места у Доњем дому британског парламента.

Фараж ће према истим прогнозама победити у својој локалној изборној јединици Клактон, у југоисточној Енглеској, преноси Би-Би-Си.

Политички аналитичари кажу да су антиимигрантске поруке Реформиста утицале на то да освоје део гласова бирача Конзервативне странке.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Убедљива победа лабуриста на изборима у Британији, Сунак признао пораз

  1. Kir Starmer jeste samoproklamovani sionista, i, iako iz hrišćanske porodice, ide u jevrejsku reformsku sinagogu, djeca uzgajana u jevrejskim tradicijama i žena mu je Jevrejka a svoje glavne zadatke vidi u borbi sa antisemitizmom i u absolutnoj podršci Izraelu. Zato je i pobedio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *