ИН4С

ИН4С портал

„Не може бити истина“: Пољски премијер се директно обратио Орбану због Русије

Фото: Спутник

Премијер Пољске Доналд Туск обратио се премијеру Мађарске Виктору Орбану након писања медија да Орбан планира да отпутује у Москву и да се састане са руским председником Владимиром Путином.

„Гласине о вашој посети Москви не могу бити истините? Или могу?“, написао је Туск на друштвеној мрежи „Икс“.

Коментаришући писања медија о могућој посети Орбана Москви, портпарол Кремља Дмитриј Песков није желео ни да потврди ни да демантује те наводе.

Дан раније је одлазећи шеф Европског савета Шарл Мишел изјавио да Мађарска нема овлашћења да разговара са Русијом у име Европске уније. Он је истакао да ЕУ инсистира на томе да се никакви преговори о сукобу не могу одржати без Кијева. Мађарска је 1. јула званично преузела председавање у Савету Европске уније.

Орбан је 2. јула посетио Кијев. Након тога министри спољних послова Русије и Мађарске Сергеј Лавров и Петер Сијарто обавили су телефонске разговоре.

 

Извор: Спутник

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “„Не може бити истина“: Пољски премијер се директно обратио Орбану због Русије

  1. Poljaci su uvjek znali da zakuvaju kao i englezi, letonci, estonci, litvanci a kad je došlo na megdan uvjek su bjezali i ostavljali druge na cedilu !.
    I sada samo laju a ne bi u nikakvom slucaju išli u rat sa Rusijom.
    To zele prepustiti Njemcima, Cesima, Slovacima, Rumunima, Bugarima i drugim kvazi drzavicama koje misle da mogu biti samo u NATOu sigurne !.

    1. Па кад не знаш да му је ђед био у пољској колаборационистичкој ,,стражи“ при нацистичком СС / СД / у вријеме другог св. рата / о чему сам сам прије пар дана навео имена и презимена,његовом и ђедовима њемачких високих званица,у овој рубрици !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *