ИН4С

ИН4С портал

Представљена возила полиције са натписом на ћирилици, Шарановић најавио још улагања

1 min read

Министар унутрашњих послова Данило Шарановић и директор Управе полиције Зоран Брђанин, са сарадницима, данас су испред зграде МУП-а одржали пресс конференцију поводом, како су навели, стварања услова за рад у УП.

„Вријеме које је за нама и постигнути резултати потврђују снажну посвећеност МУП-а да предано радимо на реализацији свих приоритета које смо представили на почетку мандата. За кратак период, детектовали смо све изазове са којима се суочавају полицијски службеници у свом раду и одлучно рјешавамо све нагомилане проблеме са јасним циљем – опремити и оспособити полицију да испоручује резултате који чине Црну Гору безбједном а јавни ред и мир стабилним“, рекао је министар.

Како је додао, „након вишегодишње саге, реализована је сага набавке 75 нових патролних возила кроз транспарентни, правични и законит поступак“.

„То је један је од најзначајњих искорака у стварању бољих услова за рад полиције. Возила су набављена уз уштеду од 630 хиљада еура у односу на план. Данас је комплетна испорука завршена, 35 дана прије уговореног рока“, навео је између осталог Шарановић и додао да је реализована набавка и 33 возила за сектор криминалистичке полиције и покренута јавна набавка за 23 нова теренска патролна возила.

„Наша полиција добија нова и модерна возила, по највишим стандарима, који омогућавају ефикаснији рад и повећану сигурност у сложеним полицијским задацима. Покренут је и поступак набавке нових полицијских униформа и вјерујемо да ће полицијски службеници након девет дугих година у најкраћем року добити нове униформе“, рекао је министар.

До краја наредне седмице, како је Шарановић најавио, авио хеликоптерска јединица МУП-а ће поред авиона за гашење пожара на располагању имати и два хеликоптера.

Како је закључио, покренули су шире консултације које ће ријешити кадровски дефицит 1.500 службеника у наредних неколико мјесеци.

„То ће подразумијевати примање неколико стотина полицијских службеника али и продужење рока за пензионисање“, рекао је Шарановић.

Похвалио се радом у области борбе против криминала.

„Никада боље резултате нико не може оспорити, јер имамо чињенице“, навео је Шарановић наводећи случајеве који су разријешени и додао.

„Више нема мјеста криминалцима међу полицајцима. Криминал неће и не може бити јачи од државе“, рекао је министар.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Представљена возила полиције са натписом на ћирилици, Шарановић најавио још улагања

  1. Држава са највише полиције по броју становника у Европи се жали да јој фали људство?!

    9
    2
  2. Мора да је после деценија мрцварења и понижавања и старим Црногорцима који су одавно упокојени заиграло срце!

    7
    4

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *