ИН4С

ИН4С портал

Додик: За нас Србе мир је једина опција, али то не значи да се нећемо бранити

1 min read

Милорад Додик (Фото: predsjednikrs.net/Dona Katušić)

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас, поводом обележавања годишњице страдања Срба у Братунцу, да су Србе највише убијали на њихове највеће празник.

„Увек су у нама видели кривце. Зар је кривац био дечак који се у своје село вратио по свог пса па су га заклали? Након 27 година његово тело је пронађено у масовној гробници. За убиство детета ниједна казна није довољна, а камоли десет година. Многи нису дочекали ни такво признање“, подсетио је Додик.

Како је напоменуо, мало је кућа у Подрињу које у протеклом рату нису завијали у црно.

„Нису бирали, све је ишло по реду, онако како су злочинци хтели. Упадали су у село, палили, њихове комшије, које су имале усађену мржњу према Србима, не само да их убију, него да своју мржњу испоље на њима“, рекао је Додик.

Свесрпски сабор је прекретница у свему и да није било председника Србије Александра Вучића, на овом плану се ништа не би десило, истакао је председник Републике Српске и поручио: „За нас Србе мир је једина опција, али то не значи да се нећемо бранити.“

„Данас Срби и у Републици Српској и у Србији треба да се окупе око Вучића и да полако, али жустро, реагујемо на догађаје“, сматра Додик.

Додаје да је уверен да ће БиХ пропасти јер не признаје српске жртве.

„Можемо живети у миру, али то не значи да ћете ишта од Српске узети. Мало вам је то што имате. Република Србија и Српска су oкосница оног што је наш српски народ“, поручио је Додик.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Додик: За нас Србе мир је једина опција, али то не значи да се нећемо бранити

  1. Заглушили су нас са свих страна да смо криви, према коме све, и тачно у број. Тај број је тек 1% (ако је и толико) од страдалих у систематски припреманом геноциду у НДХ. Уредба „сто за једнога“, давно успостављена пропорција на снази је и дан-данас. Тим је драгоценији сваки напор да се свим нашим мученицима ода достојанствен помен и историјско сећање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *