ИН4С

ИН4С портал

Одбрана Лазовића тражиће саслушање Беливука, Миљковића и функционера српске полиције

1 min read

Миљковић и Беливук

Одбрана ухапшеног полицијског функционера Зорана Лазовића тражиће да се у том предмету, као свједоци, саслушају Вељко Беливук и Марко Миљковић, али и функционер српске полиције Веселин Милић.

То је за „Вијести“ саопштио један од Лазовићевих бранилаца, адвокат Зоран Пиперовић, након што је јуче у Београду, у својству свједока саслушан Срђан Лалић.

„Ако се пошло за Београд, зашто се поред Лалића, свједока сарадника, нису саслушали као свједоци Вељко Беливук и Марко Миљковић, јер се у наредби тврди да је уласком у Црну Гору њима направљена корист. Откуд сад Лалић? Питам гласно иако знам одговор“, рекао је Пиперовић.

Питао је и зашто није саслушан шеф београдске полиције Веселин Милић.

„Којег је свједок Павићевић (Милован прим. аут) апострофирао као човјека који га је звао и рекао му да ће ова двојица да дођу код нас. Зар није то најлогичније било? Откуд Лалић, а не Милић? Предложићемо сва та лица да се саслушају, те да се саслуша и државни тужилац у Врховном државном тужилаштву који је по приговору на одбачај кривичне пријаве од стране Сање Јовићевић донио одлуку да је рјешење о одбачају законито и у складу са доказима из садржине списа. Тражићемо да се достави податак колико је оптужница против кавачког клана подигнуто у времену када су Катнић (Миливоје) и Чађеновић (Саша) били чланови криминалне организације Зорана Лазовића и тијесно сарађивали са кавачким кланом. Мада, мени једна ствар од почетка, као правнику није јасна, све и да је Лазовић скинуо забрану уласка у земљу Беливуку и Миљковићу – које је кривично дјело тиме починио, и најважније, због чега“, рекао је Пиперовић.

Срђан Лалић саслушан је јуче у Јавном тужилаштву за организовани криминала у Београду, по замолници Специјалног државног тужилаштва, у предмету формираном против Зорана Лазовића и Миливоја Катнића.

Према сазнањима „Вијести“, Лалић се изјашњавао о укидању забране уласка у Црну Гору београдским криминалцима Вељку Беливуку и Марку Миљковићу.

Лазовић и некадашњи главни специјални тужилац ухапшени су 14. априла по налогу Специјалног државног тужилаштва. Лисице на руке ставили су им службеници Специјалног полицијског одјељења којим руководи Предраг Шуковић.

Терете их да су као помоћних директора Управе полиције и ГСТ радили у корист мафијашког кавачког клана.

У документима СДТ-а пише и да је Катнић обмањивао јавност да су оптужени београдски криминалци Беливук и Миљковић у Црну Гору ушли на захтјев Републике Србије и да се према њима константно предузимају мјере и радње, док је Лазовић тим члановима кавачког клана омогућио да несметано пређу границу, на захтјев вође те злочиначке организације Радоја Звицера.

У списима СДТ-а констатује се да су бивши безбједњак Зоран Лазовић и некадашњи главни специјални тужилац Миливоје Катнић само формално предузимали акције против вођа кавачког клана.

“Вијести” су објавиле више транскрипата са Скај апликације, који документују да су Петар Лазовић, бивши агент и син Зорана Лазовића, и неколико његових колега из полиције, друговали са вођама кавачког клана и њиховим колегама из Србије, док су челници полиције и тужилаштва истовремено увјеравали грађане да немају разлога за бригу.

Тада, наводи се у порукама са Скаја, и кују план како да намаме супарничку, шкаљарску криминалну екипу да крене у оружани напад на те Београђане, намјерно ширећи информације о њиховом доласку у Црну Гору, пишу Вијести.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *