ИН4С

ИН4С портал

Тужилац наложио полицији и инспекцији да доставе извештај после судара брода и чамца на Сави

Лола Ђорђевић

Поводом судара теретног брода и чамца на Сави у Београду, после којег је из реке извучено тело жене која се водила као нестала, јавни тужилац Трећег основног јавног тужилаштва у Београду наложио је инспекцији и полицији да предузму радње из своје надлежности и да доставе извештај ради утврђивања свих околности догађаја.

Како наводи тужилаштво, на основу до сада утврђених чињеница до незгоде 5. јула у вечерњим сатима, на левој обали Саве, дошло је када је теретни брод на којем су се налазила три лица ударио у чамац у којем су се такође налазила три лица.

Након пријаве да се догодила незгода, јавни тужилац Трећег основног јавног тужилаштва у Београду је, како се наводи у саопштењу, заједно са полицијским службеницима ПИ за безбедност на рекама Београд и ПУ за град Београд УКП осмог одељења обавио увиђај лица места, преноси Танјуг.

„Јавни тужилац је, у циљу правилног утврђивања чињеничног стања и евентуалне одговорности неког лица за пловидбену незгоду, наложио инспекторима Одељења за инспекцијске послове безбедности пловидбе Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и инспекторима Центра за истраживање несрећа у саобраћају да предузму радње из своје надлежности и да јавном тужиоцу доставе извештај ради утврђивања свих околности догађаја“, наводи се у саопштењу.

Јавни тужилац је такође наложио полицијским службеницима ПИ за безбедност на рекама да узму изјаве од свих учесника, од очевидаца, да сачине фотодокументацију и обезбеде место догађаја, као и да се теретни брод искључи из воденог саобраћаја и да се упаркира у пристаниште.

Након достављања извештаја са свим доказима, јавни тужилац ће донети наредбу за вештачење и предузети све законом прописане радње из своје надлежности.

Службе Хитне помоћи извукле су ноћас из Саве тело женске особе, која се водила као нестала након судара теретног брода и чамца, речено је Танјугу у Хитној помоћи. Тело жене извучено је у 2.50 сати код Сава променаде, док се један мушкарац и даље води као нестала особа.

До судара чамца и теретног брода дошло је синоћ око 21.45 код Новог Београда. Након судара, један мушкарац из чамца је допливао до обале, преноси Спутник.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *