ИН4С

ИН4С портал

БС писала Мандићу: Скупштина да обиљежи дан сјећања на Сребреницу

Бивши председник САД Бил Клинтон на церемонији обележавања 20. годишњице злочина у Сребреници, 11. јул 2015. (Foto: Reuters/Antonio Bronic)

Посланички клуб Бошњачке странке (БС) упутио је данас допис предсједнику Скупштине Андрији Мандићу, са питањем на који ће начин Скупштина Црне Горе обиљежити 11. јул, Дан сјећања на геноцид* у Сребреници.

„Имајући у виду да је Скупштина Црне Горе дана 17. јуна 2021. године, усвојила Резолуцију о геноциду* у Сребреници у којој је, између осталог, 11. јул проглашен Даном сјећања на геноцид* у Сребреници, као и недавну Резолуцију УН којом се 11. јул проглашава Међународним даном сјећања на геноцид* у Сребреници, а за коју је Црна Гора гласала на сједници Генералне скупштине УН, ова Скупштина има обавезу да на примјерен начин обиљежи 11. јул – Дан сјећања на геноцид* у Сребреници“, наводи се у саопштењу који потписује шеф клуба посланика Амер Смаиловић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

6 thoughts on “БС писала Мандићу: Скупштина да обиљежи дан сјећања на Сребреницу

  1. Може али претходно да се установи дан објележавања покоља у Велици,Скеланима ,Јошаници крај Фоче ,Босанској Крајини ,Требевићу,…..Казанима,Коњицу…

  2. Може али претходно да се установи дан објележавања покоља у Велици,Скеланима ,Јошаници крај Фоче ,Босанској Крајини ,Требевићу,…..Казанима,Коњицу….

  3. Predlažem da Mandić taj dan Skupštinu prepusti BS.
    Njima predlažem da taj dan, po hitnom postupku, usvoje što više razolucija protiv svega srpskog.
    Na kraju dana da preuzmu vladu i da za ministra odbrane postave nekog vehabiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *