ИН4С

ИН4С портал

Боровинић Бојовић на састанку Нишић и УНИЦЕФ-ом: Подржаћемо успостављање Центра за хранитељство

1 min read

Предсједница Скупштине Главног града, др Јелена Боровинић Бојовић данас је са министарком рада и социјалног старања, Наидом Нишић и представницима УНИЦЕФ-а, Сенадом Бегићем и Надом Ђуровић Мартиновић одржала састанак поводом иницијативе Министарства, коју подржава и УНИЦЕФ да Подгорица добије Центар за хранитељство. Састанку је присуствовала и секретарка Секретаријата за локалну самоуправу, Слађана Анђушић.

Састанак је одржан као резултат трилатералне сарадње између Владе, односно Министарства рада и социјалног старања, УНИЦЕФ-а и Главног града у циљу проналажења идејног рјешења за успостављање Центра за хранитељство.

Боровинић Бојовић је казала да Центри за социјални рад немају довољно капацитета да се посвете свим проблемима, те да је у циљу постизања ефективних рјешења неопходно успоставити моделе сарадње између локалних самоуправа, Владе и УНИЦЕФ-а, који ће гарантовати конкретне резултате на пољу превенције институционализације и социјалне заштите дјеце.

Министарка Нишић изнијела је релевантне податке који се односе на ову област и представила конкретан предлог који ће Главни град подржати у оквирима својих надлежности. Оснивањем Центра за хранитељство директно се утиче на квалитет услуга за кориснике, као и на развој социјалне заштите дјеце који гарантује једнаке шансе за све, закључила је она.

Представници УНИЦЕФ-а подржали су и препознали иницијативу, те још 2021. апеловали на Владу да оснује ову институцију, те се усагласили са предложеним мјерама и активностима које ће у том правцу предузети сви актери који су присуствовали састанку.

 

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *