ИН4С

ИН4С портал

Индијски премијер Моди стигао у Москву

Индијски премијер Нарендра Моди стигао је у дводневну посјету Москви, гдје ће разговарати са руским предсједником Владимиром Путином. Како је појаснио портпарол Кремља Дмитриј Песков, неформални дио посјете почеће вечерас, а први замјеник министра спољних послова Индије Винај Кватра раније је рекао да ће Моди увече присуствовати приватној вечери са Путином.

Званични разговор два лидера биће одржан сутра у подне, а планиран је приватни разговор и дијалог током заједничког доручка.

Како наводи руска агенција, не постоје планови о заједничкој конференцији за штампу након разговора. Моди ће се сутра такође састати са индијском заједницом у Русији, положити венац на Гроб Незнаног војника и посјетити изложбу у Москви.

Прије доласка у Москву, индијски премијер је поручио да се радује боравку у Русији и састанку са Путином, кога је назвао пријатељем.

Такође је похвалио напредак сарадње двије земље у протеклих 10 година, укључујући у области енергетике, безбједности, трговине, инвестиција, здравства, образовања, културе, туризма и међуљудске размене. Ово је Модијева прва посјета Москви за пет година, пише РИА Новости.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *