ИН4С

ИН4С портал

Икона Мајке Божије „Умекшање злих срца“ данас у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици

Фото: Митрополија

Мироточива икона Мајке Божије „Умекшање злих срца“ поново долази у Црну Гору, гдје ће бити од данас до 16. јула, на радост бројних вјерника.

Ова велика светиња Русије и цијеле васељене, „Седмострелна икона Богородице Марије“, како се још назива, данас и сјутра  биће изложена у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици, гдје ће се служити и Света литургија у 8 часова. Вјерни народ може цјелодневно да се поклони и цјелива икону Пресвете Мајке Божије.

Подсјећамо, уочи празника Успења Пресвете Богородице велики број вјерника, у непрегледним колонама у подгоричком Саборном храму Христовог Васкрсења дошли су прошле године да се поклоне овој чудотворној икони и лику Пресвете Мајке Божије која их је благословила својом посјетом.

У Митрополију икону је донио Сергеј Леонидович у пратњи нашег прослављеног кошаркаша Николе Миротића и његове супруге Нине.

Икона „Умекшање злих срца“ наставља да мироточи. Према њој се пружају многе руке. Пружају се, да осјете топлину и љубав Богородице, Која зна бол сваког срца, које је окренуто Њеном Сину. Радуј се, Пресвета Богородице, претварајући Своју тугу у нашу радост!

 

Распоред долазака за Црну Гору:

11. јула икона ће бити доступна за цјеливање и цјелодневно поклоњење у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару, гдје ће се такође служити Литургија тог дана.

12. јула ова светиња ће доћи у Манастир Острог и тим поводом биће служена Света литургија у Доњем манастиру док ће вјерници моћи цјелодневно да се поклањају чудотворном лику Мајке Божије.

12. јула у 18 часова биће уприличен свечани дочек иконе Мајке Божије у Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу.

13. јула у Саборном храму у Никшићу, служиће се Света  литургија са почетком у 8 часова, након које ће икона свечано бити испраћена за Сомину.

13. јула икона ће обићи и благословити манастир Сомину у мјесту Херцегове Луке у Бањанима гдје ће бити доступна за цјелодневно поклоњење.

14. јула планирано је освећење Цркве Мајке Божије Умекшање злих срца, као и поклоњење вјерника.

15. јула игуман Манастира Куманица отац Николај са вјерним народом, свечано ће дочекати мироточиву икону Пресвете Богородице а биће омогућено и цјелодневно полоњење вјерног народа.

Сјутрадан, 16. јула у овом манастиру биће служена Света литургија уз цјелодневно поклоњење до испраћаја за Ужице одакле ће ићи ка Новом Саду.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *