ИН4С

ИН4С портал

Феноменални Новак почистио Рунеа са терена – најбољи свих времена је у новом четвртфиналу Вимблдона

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, пласирао се у четвртфинале Вимблдона победом над Холгером Рунеом, данским тенисером, резултатом 6:3, 6:4, 6:2. За полуфинале српски ас ће се борити са Аустралијанцем Алексом Де Минором.
Ако се од некога очекивало да ће у меч са Новаком Ђоковићем ући растерећено и храбро, то је био Холгер Руне, међутим млади Данац на почетку меча деловао је изузетно уплашено. Толико уплашено да није могао да дође до поена у прва три гема.
Са нулом је Новак освојио и свој и противников сервис гем и тако рано стекао важну предност. Иако је Руне успео да у наредних неколико гемова макар мало поправи утисак, Новакова игра била је на врхунском нивоу.

Беспрекорно се кретао, још боље читао противника и проналазио сјајна решења на мрежи. После 29 минута српски ас већ је водио са 1:0 у сетовима.
У другом сету Новаку је пала концентрација, али више од тога бринуло је то што се држао за стомак и изгледао као да трпи болове. Међутим, отрчао је у паузи између гемова до тоалета и вратио се онај Новак из првог сета, пренио је Спутњик.
Српски ас направио је брејк, а потом је био у прилици да сет заврши на сервис противника. Пропустио је чак шест сет лопти! Деловало је да би Руне могао то да казни, изборио је Данац и брејк шансу, али када је Србин спасао на крају је рутински уписао великих 2:0 у сетовима.
С обзиром на претходне дуеле двојице тенисера, као да се само чекао моменат када ће Холгер закомпликовати овај меч, али није био Руне ни близу тога.
Направио је брејк српски ас одмах на почетку трећег сета и тиме показао да ће меч ускоро бити готов.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

2 thoughts on “Феноменални Новак почистио Рунеа са терена – најбољи свих времена је у новом четвртфиналу Вимблдона

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *