ИН4С

ИН4С портал

Чарапић о уреднику Вијести: Не куне мајка сина што коцка него што се вади

1 min read

Василије Чарапић, фото: Европа сад

Посланик Покрета Европа сад Василије Чарапић реаговао је на данашњу колумну уредника Вијести Михаила Јововића.

Он је реаговао на X-у и написао „Што би рекли за уредника Вијести – не куне мајка сина што коцка, него што се вади“.

Његово саопштење преносимо интегрално.

У другом дијелу своје кампање са политичком агендом, уредник Вијести експлицитно наводи реченицу “Тачно је да се у његовим амандманима не помиње изричито продаја закупљеног државног земљишта”, али умјесто да она буде наслов, поднаслов и садржај текста, он покушава да се вади. Сада, уредник Вијести појашњава под којим условима амандман на закон о државној имовини умјесто корисног постаје штетан по интересе Црне Горе, а то су: – Под условом да постоји неки спор између инвеститора и државе који се води о имовини, а који није дефинисан законом о државној имовини или уговором, односно под условом да уговор о закупу не буде садржао битне елементе уговора о закупу или да га уопште нема.

Другим ријечима, уредник Вијести је у праву ако умјесто уговора о закупу Влада ЦГ и Скупштина ЦГ са инвеститором закључе уговор о купопродаји аутомобила или му дају закуп без уговора; – Под условом да незаконитости и лоша пракса постану законитости, што је тренутно једина сламка спаса уредника Вијести. Другим ријечима – да се испостави да ДПС није оно што му зборе и да њихова недјела постану закон; – Под условом да сам ја Петар Ивановић што је повреда части и угледа и најава даље кампање. Да су све ово ниске гране доказује и сłаба одбрана да његова уређивачка политика није уређивачка политика ГП УРА, нарочито ако узмемо у обзир чињеницу да су мегафони овог текста били посланици ове партије и извјесни портал 24кроз7 у ком уредништво потписују људи из Вијести.

То што се ради о два различита ентитета не значи да се не ради о повезаним лицима. Ово је и рјешење те нерјешиве енигме, што значи да утицај ГП УРА на уређивачку политику Вијести није нула. На крају, за разлику од уредника Вијести који жели само да негативну кампању представи као јавну расправу, ја стварно желим јавну расправу о измјенама овог закона јер нам је она потребна да би предали још амандмана којима се, баш као овим, балансирају најбољи интереси Црне Горе и подстиче правна сигурност за нова улагања. Како имамо пуну намјеру да за неколико мјесеци реализујемо програм Европа сад 2, неспорно је да имамо сужен простор за дјеловање те доста тога радимо на брзину и користимо амандмане. Међутим, брзо и амандманско дјеловање нису индикатори лоше намјере а временом ће се и та пракса промијенити.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

1 thought on “Чарапић о уреднику Вијести: Не куне мајка сина што коцка него што се вади

  1. Tako je Vasilije, Vijesti su gore od nejgoreg petparačkog medija a njihova namjera se vidi iz svemira. Vidi se da im je Šolak vlasnik!!! Ne dozvolite da vas skrenu i podvrzu sa puta razni Ivanovići,Adžići, Abazovići ili ne daj bože stari i novi „Djukanovići“ !!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *