ИН4С

ИН4С портал

Јовановић позвао ПЕС да прихвате позив за формирање власти: „Нема времена за губљење“

1 min read

Никола Јовановић, носилац листе „Будва наш град“ на посљедњим локалним изборима у Будви, позвао је Покрет Европа сад да прихвате „позив представника 15 одборника“ и да у најкраћем року успоставе локалну власт.

Представници ЕПС-а нису вечерас дошли на састанак о фомирању власти у Будви, на који су их позвали лидери Јовановић, Петар Оџић (СДП) и Блажо Рађеновић (УРА).

„Желим да обавијестим јавност да смо по претходно упућеном позиву од стране наше три изборне листе вечерас имали конструктиван разговор са представницима изборне листе ‘Демократе – Ојачај, обнови, оживи’ на којем је констатовано да међу нама постоји политичка воља за конституисање локалне власти. Нажалост, позиву се нису одазвали представници Покрета Европа сад. С обзиром да су састанку присуствовали представници петнаест одборника и да недостају потенцијална два одборника ПЕС за формирање власти, јасно је да овај политички субјект преузима одговорност за даља политичка дешавања у Будви“, саопштио је Јовановић.

Сматрају, додаје, да би евентуално понављање избора значајно угрозило реализацију туристичке сезоне, „која има рефлексије на локални и државни буџет“ и да би тиме највећу штету имали грађани Будве и Црне Горе.

„Наш град и локална управа се налазе у деликатном политичком моменту и веома важне одлуке су на чекању због конституисања власти као што су Програм привремених локација, Одлука о ребалансу буџета, Измјена инвестиционог плана и Измјена Плана јавних набавки као и доношење других стратешки важних одлука, због чега сматрамо да нема времена за губљење нити простора за избјегавање политичке одговорности“, навео је Јовановић.

„Имајући у виду да је ПЕС као највећи конституент државне власти иницирао увођење принудне управе, што је резултирало расписивањем локалних избора, сматрамо да ПЕС, као субјект чија два одборника недостају за конституисање власти, има посебну и додатну одговорност да због грађана Будве прихвати позив представника 15 одборника и да у најкраћем року успоставимо локалну власт“, закључио је он, преносе Вијести.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

4 thoughts on “Јовановић позвао ПЕС да прихвате позив за формирање власти: „Нема времена за губљење“

  1. Naravno JOVANOVICU VREME ISTICE …DOLAZE PROMENE SVUDA PO SVETU OVOME PROLAZNOME USLOVLJENE S NEBESA I VECNOSTI …VLASNICI JOVANOVICEVI NEMAJU VREMENA MNOGO …KO NI JOVANOVIC SLOBODNE VOLJE…

    1
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *