ИН4С

ИН4С портал

Зеновић рјешава пат позицију у Будви, предлажу га за шефа парламента?

1 min read

Ђорђе Зеновић

Пат позиција у којој се Будва нашла пуних два мјесеца од локалних избора, могла би напокон да буде ријешена, уколико будванске Демократе предложе свога носиоца листе Ђорђа Зеновића за предсједника Скупштине општине.

Такву одлуку, како је „Вијестима“ речено требао би да потврди општински одбор ове партије до сјутра у подне, за када је Влада заказала наставак конститутивне сједнице.

Остаје да се види да ли ће се Демократе одлучити за овакав потез.

„Вијестима“ је потврђено да за сада у скупштинску службу није достављен ниједан предлог за предсједника Скупштине општине, кога мора да потпише трећина одборника, односно њих 11.

Демократе су као партија виђене као коалициони партнери објема сукобљеним листама, некадашњим партијским друговима- листи „Будва наш град“ (Никола Јовановић ) и „За будућност Будве“ (Младен Микијељ).

„Вијести“ су раније објавиле да су Микијељова и листа Покрет Европа сад упутиле предлог Демократама да предложе кандидата за предсједника парламента те да ће они то подржати.

За избор предсједника СО потребно је да гласа 17 одборника.

Микијељова и Јовановићева листа имају по девет одборника, Демократе четири, ПЕС два, док по једног одборника имају УРА и СДП, а Демократска партија социјалиста седам.

Демократе су на конститутивној сједници најавили да ће изаћи са својом платформом, те би овакав потез, предлагање Зеновића био један у низу које би ова партија повукла како би се ријешила дубока криза и подијељеност у граду.

Руку за избор Зеновића практично би подигли, ако је судити по садашњим изјавама политичких играча, одборници из готово свих парламентарних партија изузев ДПС-а, па би он имао подршку чак 26 одборника.

Избором предсједника СО, конституисан би био парламент, те би будванске политичке партије имале још мјесец дана да изаберу првог човјека Општине.

Уколико будвански парламент не буде конституисан до 6. августа, предсједник Црне Горе Јаков Милатовић би расписао ванредне изборе, па би Будвани на јесен поново изашли на биралишта, четврти пут за протеклих четири године.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *