ИН4С

ИН4С портал

Преокрет у „играма престола“ НВО ЦПЦ: Лав се одрекао “епископства” и вратио у Мирашево окриље!

Лав "страшни" Лајовић

Невладина организација „Црногорска православна црква“ одржала је електронску сједницу 4. јула на којем је засиједао Управни одбор те организације који они називају „Архијерејски сабор“.

Том приликом директор и остатак колектива је прихватио молбу и покајање и повратак и „клир“ Лава Лајовића, Небојше Мирановића и Бориса Поповића. Подсјетимо, Лајовић је у расколу ове организације стао на страну тзв. митрополита Бориса и постао епископ. Пак, он се титуле одрекао и вратио у Мирашево окриље.

„Прихватамо покајање и молбу за повратак у клир Црногорске православне цркве јереја Лава Лајовића, ипонођакона Небојше Мирановића и чтеца Бориса Поповића из Подгорице, у оним чиновима које су имали прије напуштања Црнегорске православне цркве, а који су претходно наведени у овом документу. Ову одлуку олакшала нам је чињеница да јереј Лав Лајовић претходно није лишен свештеничког чина“, наводи се између осталог у документу.

Из ове невладине организације саопштили су и да су поставили Лајовића за пароха подгоричког и управника Надлештва за правне послове.

„Дајемо на знање да га сви таквог и прихвате“, закључују они кад је у питању одбјегли Лајовић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

8 thoughts on “Преокрет у „играма престола“ НВО ЦПЦ: Лав се одрекао “епископства” и вратио у Мирашево окриље!

  1. Oko tih crkava se okuplja svakakvo društvo: od bivših robijaša, psihijatrijskih pacijenata do bivših političara. Ali u CPC do sada nije poznat ni jedan slučaj sveštenika pedofila ili homoseksualca, što je pravilo u katoličkoj crkvi a veoma često u SPC.

    4
    37
  2. Te dvije ustaske pravoslavne crkve, crNjogorska ustaska pravoslavna crkva i ustaska krvavo-kroatska tj. hrvatska pravoslavna crkva ciji su prpadnici, stoprocentni pravoslavni hrvati maljevima i nozevima masakrirali nase jekavske Srbe u ndh-aziji su nama ubjedljivo najveci neprijatelji!!!

    32
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *