ИН4С

ИН4С портал

Брђанин са Катићем: Пројекат изградње локалне обилазнице при крају, питање саобраћајне гужве ће бити ријешено

Фото: УП

Директор Управе полиције, Зоран Брђанин је са начелником Одјељења безбједности Херцег Нови Драганом Контићем, а у оквиру обилазака организационих јединица Управе полиције, као и локалне самоуправе, данас одржао радни састанак са предсједником Општине Херцег Нови, Стеваном Катићем и његовим сарадницима.

Састанак је уприличен у циљу интензивирања сарадње Управе полиције са локалним самоуправама ради што ефикасније сарадње и континуиране комуникације, на локалном нивоу.

Сходно томе саговорници су разговарали о актуелним изазовима, квалитетним пројектима који су остварени, те оним који су планирани у наредном периоду.

– Унапређење и интензивирање сарадње са локалном заједницом је један од наших значајнијих циљева будући да је наш главни задатак да Управа полиције буде сервис свим грађанима, као и туристима који бораве у Црној Гори, поручено је са састанка.

На састанку је, поред актуелног безбједносног амбијента у Херцег Новом, ријечи било и о унапређењу ефикасности граничних контрола, као и о интероперабилности и комуникације између служби заштите и спасавања, полиције, комуналне полиције и инспекцијских служби, а све у циљу што ефикаснијег одговора на безбједносне изазове и у крајњем стабилног безбједносног окружења за живот и рад грађана и оних који бораве у Херцег Новом.

Брђанин је овом приликом захвалио предсједнику Катићу на досадашњој сарадњи и пруженој подршци у оквирима прописа о локалној самоуправи, као и бриге за животни стандард и рјешавање стамбених питања полицијских службеника.

– Општина Херцег Нови је један од примјера дугогодишње добре сарадње са нама и вјерујем да ћемо сарадњу наставити у истом духу, истакао је Брђанин.

Договор и сарадња са Управом полиције увијек су реализовани на обострано задовољство, казао је након састанка предсједник Катић.

– Захвалио бих господину Брђанину што је као директор Управе полиције, већ у претходном периоду, препознао проблеме о којима смо данас говорили и што ће се рјешавање неких покренути наредних дана. Мислим на питање граничних прелаза, нарочито са Републиком Хрватском гдје би било значајно иницирање конкретних корака како би се за грађане Црне Горе и Републике Хрватске обезбиједио бржи проток на граници. Са друге стране веома нам је важно да се пројекат видео надзора у сарадњи Општине, Министарства унутрашњих послова и Управе полиције реализује. У претходном периоду смо урадили доста посла, завршено је идејно рјешење, очекујемо да се заврши и главни пројекат и да ћемо заједнички, током 2025. године финансирати пројекат који је полицији значајан из угла безбједности, Општини из угла комуналног реда и наших осталих надлежности јер то је једини начин како бисмо дефинитивно управљали системом комуналног реда. Пуно је проблема на терену, што је свакодневно видљиво и на овај начин желимо да прије свега заштитимо имовину локалне самоуправе, казао је предсједник Катић.

Током састанка директору Брђанину је представљен пројекат који подразумијева убрзање саобраћаја на магистралном путу као и пројекат изградње локалне обилазнице.

– Пројекат изградње локалне обилазнице је при крају и надам се да ћемо у скорије вријеме имати рјешено питање саобраћајне гужве макар када је ријеч о Херцег Новом, како би се брже долазило и саобраћало кроз наш град, закључио је предсједник Катић.

Договорена је интезивнија контрола пловила, безбједност пловних путева са посебним акцентом на контролу морског саобраћаја ка Плавој шпиљи и уласка пловила у ову веома посјећену туристичку атракцију.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Општине, Мирко Мустур и секретар за комуналне дјелатности, Василије Сеферовић.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *