ИН4С

ИН4С портал

Инцидент у предшколској установи у Голубовцима: Дијете нађено километар од вртића

Тежак инцидент који се десио у вртићу „Звјездани врт“ у Голубовцима пријављен је данас полицији након што су родитељи дијете нашли умјесто у учионици километар далеко од вртића.

Из ЈПУ „Ђина Врбица“ признају да је дошло до инцидента и да су запослени који су учествовали у овоме суспендовани и да ће се утврдити како је дошло до тога да петогодишње дијете без контроле изађе из установе и крене магистралом. Родитељи су случај пријавили полицији и захтијевају да се хитно предузму све законом предвиђене мјере.

– Оставили смо дијете у вртићу, а наша комшиница га је нашла у 11:30 сати километар од вртића и обавијестила нас. Били смо више него затечени. Дијете је плакало, било је узнемирено и кренуло је путем ка кући. Случај смо пријавили полицији и данас смо дали изјаву. Према нашим сазнањима дијете је „кажњено“ тако што му је речено да изађе напоље. Дијете је узело ствари и буквално изашао напоље и кренуо да пјешачи. Није ми јасно да се нико није сјетио да ме позове и каже да дјетета нема и да пођемо да га тражимо и позовемо полицију. Одлучили смо да док буде организовано дежурство нећемо слати дијете у вртић – испричала је за „Дан“ мајка дјетета М.Р.

Из ЈПУ „Ђина Врбица“ казали су да је менаџмент 8. августа обавијештен о немилом догађају који се десио у васпитној јединици „Звјездани врт“ у Зети.

– Одмах по сазнању менаџмент је покренуо законску процедуру како би утврдио шта се десило. До окончања дисциплинског поступка, запосленима је изречена мјера суспензије. Менаџмент ЈПУ „Ђина Врбица“ овим путем исказује жаљење и истиче да је непријатно изненађен овим догађајем. Након спроведеног законског поступка, јавност ће бити благовремено информисана о спроведеној одлуци – казали су из ЈПУ „Ђина Врбица“.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *