ИН4С

ИН4С портал

Погођено место окупљања страних плаћеника у предграђу Кијева

фото: Виктор Антонюк/Спутњик

Напад је изведен на место окупљања страних плаћеника у предграђу Кијева, рекао је координатор проруског покрета отпор у Николајеву Сергеј Лебедев, позивајући се на своје колеге. Поред тога, током ноћи, оборено је више украјинских дронова изнад Русије.

Руска противваздушна одбрана оборила је током ноћи две беспилотне летелице изнад Белгородске и Курске области, саопштило је руско Министарство одбране.
Између осталог, оборена је беспилотна летелица и изнад Орловске области, жртава и штете није било.

Напад је изведен на место окупљања страних плаћеника у предграђу Кијева, рекао је координатор проруског покрета отпор у Николајеву Сергеј Лебедев, позивајући се на своје колеге.
„Ракете су долетеле… у предграђе Кијева, на место окупљања странаца“, написао је он на Телеграм каналу.
Осим тога, према речима Лебедева, на северу Павлограда у Дњепропетровској области извршен је напад на складиште муниције и артиљерије Оружаних снага Украјине.
Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на цивилне циљеве, руске трупе редовно изводе циљане нападе на војне положаје и на украјинску инфраструктуру: енергетске објекте, одбрамбену индустрију, војну команду и комуникације.
Истовремено, секретар за штампу председника Русије Дмитриј Песков је више пута наглашавао да војска не напада стамбене зграде и друштвене установе.

Подјелите текст путем:



Придружите нам се на Вајберу и Телеграму:

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *